2014-01-14 15:15:25
Φωτογραφία για ''ΤΡΕΧΟΥΝ'' ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (VIDEO)
Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρά όμως τις δυσκολίες φοιτητές και καθηγητές όλων των σχολών κάνουν προσπάθεια να καλύψουν τον χρόνο μαθημάτων που χάθηκε από την τρίμηνη σχεδόν απεργία των διοικητικών υπαλλήλων. Η απεργία άφησε πολλές εκκρεμότητες και σε διοικητικό και σε τεχνικό επίπεδο, σε όλες τις σχολές. Ακόμα και το θέμα της καθαριότητας δεν έχει λυθεί.

 Αποτέλεσμα οι φοιτητές να προετοιμάζονται για εθελοντική καθαριότητα έτσι ώστε τουλάχιστον να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες αίθουσες. Πάντως οι ίδιοι συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι. "Αν και θα μείνουμε στα Πανεπιστήμια μέχρι το καλοκαίρι, αξίζει τον κόπο" δήλωσε φοιτητής από το Οικονομικό της Νομικής. Ο Χριστόδουλος, φοιτητής από την Κύπρο με χαρά πληροφορήθηκε για την έναρξη των μαθημάτων αφού όπως είπε "Δεν ήξερα τι να κάνω, να γυρίσω πίσω; και αν ξαφνικά άνοιγε η σχολή;" Την ίδια στιγμή προβλήματα αντιμετωπίζονται και στις γραμματείες όλων των σχολών αφού μέρος των διοικητικών υπαλλήλων που δουλεύει βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα.


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση φοιτητή πως στην πραγματικότητα οι γραμματείες όλων των σχολών δούλεψαν κανονικά μόνο για μία εβδομάδα έτσι ώστε να μπορέσουν να γραφτούν τουλάχιστον οι πρωτοετείς και να μην χαθούν οι διορίες για την ανάληψη των συγγραμμάτων, της φοιτητικής τους ταυτότητας κλπ.

Αν και όπως παρατηρούν όλοι οι φοιτητές το μέλλον είναι αβέβαιο, μιας και μπορεί να υπάρχουν ανοικτές σχολές αλλά να μη μπορούν να λειτουργήσουν από άλλους παράγοντες, το σίγουρο είναι πως στην πλειοψηφία τους αποδεικνύουν πως θέλουν και υποστηρίζουν τη διεξαγωγή μαθημάτων στα Πανεπιστήμια.

 ''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To λογικό κι η παρωδία του
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To λογικό κι η παρωδία του
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ