2014-01-14 23:40:21
Φωτογραφία για 2 ΜΗΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - Απεργία έως τις 24 Ιανουαρίου στον ΕΟΠΥΥ
IATRONET. Με νομικές ενέργειες και ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Τα πάνω κάτω επιχειρούν να φέρουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτιμώντας ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται στριμωγμένο στο θέμα του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια.

Η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΕ - ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε συνέχιση της απεργίας έως και τις 24 Ιανουαρίου, συμπληρώνοντας έτσι δύο μήνες συνεχούς κινητοποίησης (άρχισαν στις 25 Νοεμβρίου).

Εκτιμάται ότι είναι ενδεχόμενο να αποκομίσουν κέρδη από την αντιπαράθεση με το υπουργείο Υγείας, ακόμη και στο παρά πέντε της κατάθεσης (;) του νομοσχεδίου.

Με αυτή την πεποίθηση, επιχειρούν μία ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης, ενώ εξετάζουν κάθε άλλη δυνατότητα προσβολής του.

Η ΠΟΣΕ - ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για προχειρότητα σύνταξης του νομοθετήματος, με νομικά ελαττώματα και ατέλειες, αβλεψίες ως προς τις δαπάνες και απόλυση του ιατρικού προσωπικού μέσω αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων διαθεσιμότητας.


Κόμματα

Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις επαφές με τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε σε περίπτωση προώθησής του, με παρεμβάσεις να τροποποιηθούν βασικές διατάξεις.

Θα επιδιώξουν, δε, ονομαστική ψηφοφορία από τους βουλευτές κατά την ψήφιση του, εφόσον προωθηθεί στην ολομέλεια.

Η Ομοσπονδία αναμένεται να ενημερώσει τους γιατρούς για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα μπορέσουν να καταφύγουν, σε περίπτωση που ψηφισθεί το νομοσχέδιο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ