2014-01-15 00:18:29
Φωτογραφία για Απλήρωτοι στο Δήμο Βύρωνα
Καζάνι που βράζει είναι ο Δήμος Βύρωνα, μετά τη δεύτερη εντός μηνός, καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, που αναφέρει: "Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα καθυστερεί η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα. Οι εργαζόμενοι έμειναν έκπληκτοι όταν επισκέφτηκαν τα ΑΤΜ των τραπεζών και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τη μισθοδοσία τους.

Η πολιτική των συγκυβερνήσεων έχει επιβάλει μεγάλες οικονομικές περικοπές στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων. Η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους δόσης και το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα εξ αιτίας και της πολιτικής της δημοτικής αρχής έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται ούτε η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.


Η πολιτική αυτή της συγκυβέρνησης και της δημοτικής αρχής έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς χρήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο δήμος. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να καταβάλει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις τη μισθοδοσία μας και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση να αποδίδονται έγκαιρα τα χρήματα στους δήμους ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία τους και οι υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 15/1 συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10.30 π.μ. ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών".
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ