2014-01-15 10:29:18
Φωτογραφία για Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
Με αφορμή τον ερχομό του Νέου Χρόνου ακούσαμε και πάλιν σε σχέση με το Κυπριακό λόγια «μεγάλα», γιορτινά. Λόγια και ευχές για εσωτερική  κατανάλωση μέσα απο τα οποία είναι εμφανής η προσπάθεια συγκάληψης των πραγματικών θέσεων και πολιτικής που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό και το 2014.

 Εξι Κοινοβουλευτικά Κόμματα και Κυβέρνηση, επτά διαφορετικές σε φρασεολογία διακηρύξεις με  τόνο και ύφος που δίδουν αγωνιστικό μεν χρώμα όμως,  στην ουσία τους κρύβουν άλλα και  δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Όλοι έχουν ένα κοινό  παρονομαστή,  τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως λύση του Κυπριακού την οποία θεωρούν «ευαγγέλιο».  Ουσιαστικά Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτικά Κόμματα με τις Πρωτοχρονιάτικες διακηρύξεις τους μας υπόσχονται , ο καθένας με το δικό του τρόπο, ότι θα συνεχίσουν  να μας κρατούν δεσμιους της 40χρονης πορείας νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων , της πορείας Τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας, της πορείας ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.


Για να μας κοιμίζουν, προσθέτουν στις διακηρύξεις τους και τις ουρές περί Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, περί λύσης στη βάση αρχών Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ.λ.π. κ.λ.π. Με ιδιαίτερη έμφαση σερβίρεται τελευταία και η ατάκα: ....για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου... Μα,  όταν ένας τόπος ευρίσκεται υπο κατοχή και απελευθερώνεται τότε αποκαθίσταται η τάξη και η δημογραφική κατάσταση που επικρατούσε πρίν απο την κατοχή. Δηλαδή η κατοχή και τα παράγωγά της εξαλείφονται. Γιατί να γίνεται λόγος για «επανένωση»;

Η Κυπριακή Δημοκρατία  πριν απο την Τουρκική εισβολή και κατοχή ήταν μια και ενιαία χώρα. Προς τί λοιπόν η ουρά περί επανένωσης;

 Όλα ταδεδομένα, κατοχικά, το περιεχόμενο των μέχρι τώρα συνομιλιών, οι υποχωρήσεις που έγιναν απο τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Κομματικές Ηγεσίες, μας υποχρεώνει να θεωρούμε ότι αυτό που εκφράζει η ορολογία «Επανένωση»  που σερβίρουν οι Ηγέτες μας δεν σημαίνει τίποτε άλλο απο τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. Αποδέχονταιουσιαστικά  οι Ηγέτες μας την  ντε φάκτο  γεωγραφική διχοτόμηση και αναζητούνμια φόρμουλα με την οποία η πολιτικά ισότιμη μειοψηφία του 18%,  να συγκυβερνήσει μια νέα Κύπρο μαζί με την πλειοψηφία του 82%, σε μια Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία  και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα «επανενώνει» το διχοτομημένο απο το 1974 νησί μας.

Αυτή η φόρμουλα εξυπακούει ξεκάθαρα,  όπως εξάλλου έχει σε διαφορες φάσεις των συνομιλιών συμφωνηθεί , ότι, οι δύο Ζώνες θα αποτελούν η κάθε μια τη γεωγραφική βάση άσκησης διοίκησης απο την  κάθε  Κοινότητα ξεχωριστά. Αυτό και μόνο προεξοφλά πλειοψηφία πληθυσμού και πλειοψηφία στην ιδιοκτησία γής στην κάθε Ζώνη όπου η κάθε πολιτικά ισότιμη Κοινότητα θα ασκεί Διοίκηση . Συνέπεια αυτής της πολιτικής  θα είναι νανομιμοποιηθεί η ντεφάκτο κατάσταση που δημιούργησε μια παράνομη εξωτερική στρατιωτική εισβολή και κατοχή, νανομιμοποιηθεί ο ρατσιστικός διαχωρισμός του Λαού στη βάση φυλής και θρησκείας, να νομιμοποιηθεί το Εθνικό ξεκαθάρισμα εμάς των Ελληνοκυπρίων απο τα κατεχόμενα και ναπαραμείνουμε για πάντα πρόσφυγες, να νομιμοποιηθεί η βίαιη μεταφορά των Τουρκοκυπρίων απο τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, να νομιμοπιηθεί το Βρετανοτουρκικό προσχεδιασμένο και εκ προμελέτης  έγκλημα εναντίον της Κύπρου.

Ο κυρίαρχος Κυπριακός Λαός δεν εξουσιοδότησε την Ηγεσία του τόπου να ακολουθεί αυτήν την πορεία. Αντίθετα αποφάνθηκε σε Δημοψήφισμα απο το 2004 ότι την απορρίπτει και ζητεί επανατοποθέτηση, η οποία σίγουρα δεν είναι αυτή που διαγράφουν οι καμουφλαρισμένες  δηλώσεις και διακηρύξεις των Ηγετών .

Ο Κυπριακός Λαός αξίζει τουλάχιστον την αλήθεια και όχι το συνεχιζόμενο εμπαιγμό.

Το ότι είμαστε υπο την κατοχή ενός ισχυρού και βάναυσου κατακτητή είναι ένα γεγονός , μια πραγματικότητα. Παράλληλα όμως είναι γεγονός και πραγματικότητα ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε την κατοχή με τα «Διπλωματικά  όπλα» που μας παρέχει το Διεθνές Δίκαιο το οποίο πρέπει να σταματήσουμε να παραμερίζουμε, να υποβαθμίζουμε και να το χλευάζουμε ακόμη. Η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία έχει τεράστια αποθέματα ισχύος ως ισότιμα κυρίαρχο Κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φτάνει οι αξιωματούχοι  της Κυπριακής Δημοκρατίας, να το πιστέψουν,να αποφασίσουν ότι θα αξιοποιήσουν το γεγονός  και να σταθούν  ανένδοτοι διεκδικητές της απελευθέρωσής της Κύπρου  και οχι να λειτουργούν ως μεσάζοντες του κατακτητή και των ξένων συμφερόντων, συνεργούντες  στη δικαίωση του κατακτητή και στην  κατακρεούργηση των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους Πολιτικούς Ηγέτες αυτού του τόπου να σταματήσουν με τις πολιτικές πράξεις και ενέργειές τους να σκοτώνουν τις ελπίδες και τις προοπτικές αυτού του Λαού. Μπορούμε με τη σωστή επανατοποθέτηση στη βάση των προνοιών και ρητών διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος ιδρύθηκε ακριβώς για περιπτώσεις όπως αυτή της Κύπρου, να δικαιωθούμε. Φτάνει η πολιτική Ηγεσίατου τόπου να το πιστέψει, να  πάρει την πολιτική απόφαση απαγκίστρωσης απο τα παράνομα κελεύσματα των ξένων συμφερόντων τα οποία εξυπηρετούνται με τις Δικοινοτικές Συνομιλίες και τη λύση ΔΔΟ, και να συμπορευθεί με το Λαό πρός την απελευθέρωση και  δικαίωση.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ