2014-01-15 13:25:52
Φωτογραφία για Κρήτη: Ένοχος ο κρεοπώλης και ο ένας αδερφός στη δίκη για τον Προφήτη Ηλία - Παρ'ολίγον συμπλοκή!
Ένοχος, ομόφωνα, όπως κατηγορείται, κρίθηκε ο 53χρονος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη κι ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη "με ενσυνείδητη αμέλεια". Μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας, ο οποίος είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος, όπως κατηγορείται. Επίσης κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών.

Ο ένας αδερφός του κρεοπώλη κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη, κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησε μια δικαστής κι ένας ένορκος που είχαν διαφορετική άποψη. Ένοχος, επίσης κατά πλειοψηφία, κρίθηκε για παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία.

Αθώος κρίθηκε ο τρίτος αδερφός, ο οποίος μετέφερε τον τραυματισμένο ανιψιό του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο αναγνώρισης ελαφρυντικών και θα ακολουθήσουν οι ποινές.


Ένταση και παρ'ολίγον συμπλοκή

Νωρίτερα, επικράτησαν ένταση, φωνές και ... παρ'ολίγο συμπλοκή, στο Δικαστήριο Νεάπολης εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης για την πολύκροτη υπόθεση της διπλής δολοφονίας στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη.

Λίγο πριν τις 13.00, αστυνομικοί έφεραν στην αίθουσα τα τρία αδέρφια που κατηγορούνται για την υπόθεση, προκειμένου να ανέβει η έδρα και να ανακοινώσει την απόφαση, όταν μέλη των οικογενειών των θυμάτων (μόνο στενοί συγγενείς, στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος) κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των κατηγορουμένων. Ισχυρός αστυνομικός κλοιός συγκράτησε τους εξοργισμένους συγγενείς, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν ... κακήν κακώς.

Εξακολουθεί να επικρατεί ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου "συνυπάρχουν" περίπου 30 άτομα από την πλευρά των θυμάτων και περίπου 15 από την πλευρά των κατηγορουμένων. Εν τω μεταξύ, και νωρίτερα, πριν ανοίξουν οι πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου, επικρατούσε αναβρασμός, με τους χωριανούς να ζητούν "δις ισόβια" για τους κατηγορούμενους.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ