2014-01-15 22:29:20
Φωτογραφία για Ανθρώπινη Πόλη: Θα πούμε το νερό νεράκι
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Αθηναικού τύπου σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ανοίγει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Πάτρα.

Καλούμε σε εγρήγορση τους συμπολίτες-ισσες.

Πιστεύουμε πως αν το πλειοψηφικό πακέτο του φορέα που θα ιδρυθεί, θα ανήκει, με το δεδομένο πολιτικό περιβάλλον, στην κεντρική δημόσια διοίκηση, αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα, για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού στην υδρολεκάνη του Πείρου, αφού το επόμενο θα είναι να επιληφθεί το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. -κατά τα πρότυπα της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ-, για την πώληση του φορέα σε ιδιώτη

Το νερό, το βασικό αυτό αγαθό για την ύπαρξη και την ποιότητα της ζωής μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Προτείνουμε:

1. Οι τρείς Δήμοι που εξυπηρετούνται από το φράγμα και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συντονιστούν και να διεκδικήσουν την Διαχείριση του φράγματος,


2. Με συνεργασία των Δήμων να δημιουργηθεί Διαδημοτικός φορέας ύδρευσης-αποχέτευσης κοινωφελούς χαρακτήρα ως Ν.Π.Δ.Δ.

θεωρούμε αναγκαίο να τοποθετηθούν όλοι οι «ανεξάρτητοι υποψήφιοι», οι Δημοτικές παρατάξεις, καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Καθίσταται αναγκαίος ο συντονισμός στην διεκδίκηση, εφόσον κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα βλαπτική για τους δημότες της περιοχής, αλλά και καταστρεπτική για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή μας.

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι, όπου πραγματοποιήθηκε η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, οι συνέπειες στην τιμή πώλησης και στην υγιεινή και την ποιότητα, ήταν εξαιρετικά δυσμενείς. Το νερό ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει κοινωνικό αγαθό. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, μαζί με τους πολίτες, να συγκροτήσουν μέτωπο ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική ιδιωτικοποίησής του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ