2014-01-16 00:14:10
Φωτογραφία για Ένας Βέλγος, επικεφαλής των τζιχαντιστών που συνδέονται με την αλ Κάιντα, σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της χώρας
Ένας Βέλγος υπήκοος αλγερινής καταγωγής, επικεφαλής μιας ομάδας των τζιχαντιστών που συνδέονται με την αλ Κάιντα και μάχονται στη Συρία, σκοτώθηκε σήμερα σε σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν με αντίπαλες ομάδες εξεγερμένων στην πόλη Σαρακέμπ στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Παρόλα αυτά μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) διέψευσαν τις πληροφορίες ότι ο εμίρης του Σαρακέμπ, ο Αμπού Μπαράα αλ Τζαζάιρι, έχει σκοτωθεί.

Το ΙΚΙΛ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, είναι αντιμέτωπο από τις αρχές Ιανουαρίου με μια επίθεση ενός συνασπισμού ισλαμιστών εξεγερμένων, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Μέτωπο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ομάδες εξεγερμένων που μάχονται κατά του ΙΚΙΛ έστησαν ενέδρα σε μια αυτοκινητοπομπή τζιχαντιστών και σκότωσαν τον Τζαζάιρι.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ανακοίνωσε ότι έχει λάβει τις πληροφορίες για τον θάνατό του, όμως δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει.


Η δολοφονία του Τζαζάιρι σημειώνεται την ώρα που μαίνονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Σαρακέμπ, που βρίσκεται σε τρεις σημαντικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στη Δαμασκό, το Χαλέπι και τη Λαττάκεια.

«Το Ισλαμικό Μέτωπο τα παίζει όλα για όλα στη Σαρακέμπ (. . .) είναι μια στρατηγικής σημασία περιοχή την οποία θέλει με οποιοδήποτε κόστος. Προσπαθεί να τη θέσει υπό τον έλεγχό του εδώ και μία εβδομάδα», δήλωσε μια πηγή των ανταρτών.

Ο Τζαζάιρι είχε απειλήσει την προηγούμενη εβδομάδα τους εξεγερμένους ότι το ΙΚΙΛ θα εξαπολύσει επιθέσεις αυτοκτονίας, αν δεν σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του. Έκτοτε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο Χαλέπι, την Ιντλίμπ και τη Ράκα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων εξεγερμένων.

Περισσότεροι από 700 τζιχαντιστές και αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες από την αρχή της επιχείρησης των εξεγερμένων στις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στόχος της επιχείρησης των εξεγερμένων είναι να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από τις θέσεις τους στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ, ενώ το ΙΚΙΛ έχει θέσει σχεδόν πλήρως υπό τον έλεγχό του την επαρχία Ράκα.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ