2014-01-16 01:03:07
Φωτογραφία για Ο Κάμερον απειλεί με βέτο αν η RBS ζητήσει αύξηση μπόνους
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση για αύξηση της συνολικής αμοιβής και των μπόνους που λαμβάνουν στελέχη της κρατικοποιημένης τράπεζας Royal Bank of Scotland (RBS).

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα κάλεσε τη βρετανική Κυβέρνηση να αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο από την RBS για καταβολή στα κορυφαία στελέχη της μπόνους, τα οποία θα διπλάσια από τους μισθούς τους.

Ο κ. Κάμερον είπε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι η Κυβέρνηση θα ασκήσει βέτο "σε όποιες προτάσεις για αύξηση της συνολικής αμοιβής, η οποία αφορά τους μισθούς και τα μπόνους στην επενδυτική τράπεζα".

Οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιτρέψει στη βαριά ζημιογόνα τράπεζα να ζητήσει την έγκριση των μετόχων της για να παρακάμψει το ανώτατο όριο μπόνους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια εποχή που οι συνήθεις οικογένειες αντιμετωπίζουν κρίση σε σχέση με το κόστος διαβίωσης τους.


Ο νέος επικεφαλής της τράπεζας Ross McEwan παραιτήθηκε από τις ετήσιες αποδοχές του μετά τη δημόσια κατακραυγή, που ξέσπασε για την αμοιβή του προκατόχου του Stephen Hester.

Η RBS, η οποία ανήκει κατά 81% στο κράτος, αναμένεται να συμπαραταχθεί με τους ανταγωνιστές της, Barclays και HSBC, επιδιώκοντας όπως οι μέτοχοι εγκρίνουν την καταβολή μπόνους που θα είναι δύο φορές το μέγεθος των μισθών.

Το ανώτατο όριο μπόνους, που έθεσε η ΕΕ επιτρέπει στις τράπεζες να διπλασιάσουν τα μπόνους που καταβάλλουν εάν αυτό το αίτημα εγκριθεί από τους μετόχους.

Ο κ. Κάμερον δεν ανέφερε συγκεκριμένα κατά πόσον η Κυβέρνηση θα ασκήσει βέτο σε μια τέτοια αίτηση.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ