2014-01-16 16:00:23
Φωτογραφία για Το MINI και η X-raid Team συμμετέχουν στο 2014 Rally Dakar με το MINI ALL4 Racing
Ο Stéphane Peterhansel (FR) με ένα μαύρο MINI ALL4 Racing σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην 9η ειδική του Ράλι Ντακάρ 2014. Ο οδηγός της Monster Energy X-raid Team ήρθε πρώτος στην ειδική διαδρομή μήκους 422km από Calama έως Iquique (CL και ο δύο) τερματίζοντας με διαφορά 2:17 λεπτών από τον Nasser Al-Attiyah (QT) με το εντυπωσιακό, λευκό MINI ALL4 Racing.

Η σημερινή διαδρομή έφερε τους οδηγούς στο βορειότερο σημείο του Ντακάρ, στην πόλη Iquique. Οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να διασχίσουν την αφιλόξενη έρημο Atacama, την πιο άνυδρη περιοχή του πλανήτη. Πραγματική πρόκληση για οδηγούς και οχήματα. Για μία ακόμα φορά, το MINI ALL4 Racing , που βασίζεται στο MINI John Cooper Works Countryman απέδειξε την αξιοπιστία και ανταγωνιστικότητά του σε σκληρές συνθήκες.

«Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με τη σημερινή ειδική,» δήλωσε ο Stéphane Peterhansel μετά τον τερματισμό του στην Iquique. «Η έρημος Atacama θεωρείται από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Ράλι Ντακάρ. Η μέρα κύλησε χωρίς προβλήματα και νιώθω απόλυτη αυτοπεποίθηση για τον υπόλοιπο αγώνα. Ο συνοδηγός μου Jean-Paul Cottret και ολόκληρη η ομάδα κάνουν θαυμάσια δουλειά."


Σήμερα, ο Peterhansel ηγήθηκε των τεσσάρων αυτοκινήτων MINI ALL4 Racing. Ο Joan "Nani" Roma (ES), που παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη μπροστά από τον Peterhansel τερμάτισε 3ος, ενώ ο Orlando Terranova (AR) βρέθηκε στην 4η θέση.

Την Τετάρτη, οι οδηγοί θα κατευθυνθούν νότια της Iquique προς Antofagasta. Η 10η Ειδική μήκους 631km χωρίζεται σε δύο τμήματα. Τα πρώτα 231 km θα διεξαχθούν σε άμμο και χώμα. Το δεύτερο τμήμα, μήκους 215km θα γίνει σε χαλίκι και μία πολύ λεπτή άμμο (που φαίνεται συμπαγής αλλά συμπεριφέρεται σα λάσπη!). Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην κολλήσουν με τα αυτοκίνητά τους.

Ράλι Ντακάρ – 11η Ημέρα Συνοπτική Παρουσίαση.

Ημ/νία: 15 Ιανουαρίου, 2014

Εκκίνηση/τερματισμός: Iquique/Antofagasta (CL και οι δύο) – Σκέλος 10

Επίσημη ώρα έναρξης (αυτοκίνητα): 9:48 PM ART (UTC -3)

Συνολική απόσταση: 689 km, Ειδική διαδρομή: 631 km, Ελεύθερη: 58 km

Το MINI στο Ράλι Ντακάρ 2014.

Συνολικά έντεκα αυτοκίνητα MINI ALL4 Racing αγωνίζονται στο φετινό Ράλι Ντακάρ. Όλα βασίζονται στο MINI John Cooper Works Countryman έχοντας εξελιχθεί από την εργοστασιακής υποστήριξης X-raid Team ώστε να πληροί τις υψηλές απαιτήσεις του Ράλι Ντακάρ, την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες off-road. Συνδυάζοντας ισχύ, αξιοπιστία και απόδοση, το MINI ALL4 Racing απέδειξε την ανταγωνιστικότητά του από την πρώτη φορά που συμμετείχε στο Ντακάρ το 2011 κατακτώντας αμέσως και της καρδιές των οπαδών.

Στη δεύτερη μόλις εμφάνισή του στο Ντακάρ, το MINI ALL4 Racing κατέπληξε τους πάντες κερδίζοντας στο Ράλι Ντακάρ 2012. Το 2013 η μάρκα MINI απέδειξε ότι η επιτυχία της στο Ντακάρ δεν ήταν ένα ‘πυροτέχνημα’ καθώς διεκδίκησε ξανά τον τίτλο. Φέτος, η X-raid Team και το MINI brand στοχεύουν να διασφαλίζουν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο όταν ο αγώνας του 2014 ολοκληρωθεί στο Valparaiso, στη Χιλή, στις 18 Ιανουαρίου.

2014 Dakar MINI Driver Lineup.

#300 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (FR/FR)

#301 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Nasser Al-Attiyah/Lucas Cruz (QT/ES)

#304 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Joan “Nani” Roma/Michel Périn (ES/FR)

#307 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Orlando Terranova/Paulo Fiúza (AR/PT).

#309 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Krzysztof Holowczyc/Konstantin Zhiltsov (PL/RU)

#314 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Vladimir Vasilyev/Vitaliy Yevtyekhov (RU/RU)

#317 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Boris Garafulic/Gilles Picard (CL/FR)

#319 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Zhou Yong/Pan Hong Yu (CN/CN)

#330 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Federico Villagra/Jorge Perez Companc (AR/AR)

#332 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team.

Martin Kaczmarski/Filipe Palmeiro (PL/PT)

#337 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE).
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ