2014-01-16 16:37:11
Φωτογραφία για K.Kαρύδης: «ΕΡΩΤΗΜΑTA προς τον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ»
H παρ.5 του άρθρου 8 (ΦΕΚ 3117Β/9.12.2013),αυτή δηλαδή στην οποία βασίστηκε κι εκδόθηκε η με αρ.πρωτ.433/7-1-2014 "Απόφαση Προέδρου ΕΟΠΥΥ", η οποία υλοποιεί από σήμερα τον «ΚΟΦΤΗ του 80%» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ,γιατί δεν αντιμετωπίστηκε νομικά από τα νομικά σας τμήματα; 

Την υποτιμήσατε; Τα πηγαίνει καλά αυτή η διάταξη με τη συνταγματικότητα;;; ΔΕΝ άκουσα κάτι για μια νομική κινητοποίησή σας. 

Όπως και δεν άκουσα κάτι – το θυμίζω, γιατί εύκολα και γρήγορα ξεχνάμε σε αυτό τον τόπο-για το αποτέλεσμα της νομικής αντιμετώπισης ( στο ΣτΕ;) της απόφασης του κ. Σουλιώτη, του 2011,όταν ήταν πρόεδρος ΟΠΑΔ, στην περίοδο του υπουργού κ. Λοβέρδου, όταν απαγορεύτηκε (sic) στους μη συμβεβλημένους η ελεύθερη συνταγογράφηση στα βιβλιάρια του ΟΠΑΔ, με το τότε σκεπτικό(!) ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί η ποιότητα της συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων-μόνον!!!

H ουσιώδης διαφορά από τότε, είναι ότι τώρα εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί επί της ουσίας.Αν γινόταν και ποιοτικός έλεγχος των συνταγών, δεν θα καταντούσαμε σε αυτό το χάλι.

Σημείωση: Στη 4η σειρά της παρ.5 του άρθρου 8 (ΦΕΚ 3117Β/9.12.2013) η υπουργική απόφαση μιλάει μόνον για συμβεβλημένους γιατρούς και όχι πιστοποιημένους. Άρα μιλάμε και για κακή εφαρμογή του ΦΕΚ! Βέβαια,το χάλι είναι πάντα χάλι!!!

Κων/νος Καρύδης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ