2014-01-17 23:02:13
Φωτογραφία για ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ : ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Ο Δημήτρης Κατσίβελης εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε (72-81, 16/1) κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έδωσε το σύνθημα της νίκης ενόψει της αναμέτρησης (20/1, 19:30) με τον Παναθηναϊκό.

Ο 23χρονος γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης σε συνέντευξή του στο "gazzetta.gr" επισήμανε τον μεγάλο... δρόμο που ακόμα έχει το TOP 16, της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στο νέο... ρόλο που καλείται να ανταποκριθεί μετά τον τραυματισμό του Έισι Λο αλλά και στο πώς ένιωσε που αντιμετώπισε τον καλό του φίλο, Κώστα Παπανικολάου.

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν καταφέρατε να πάρετε τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα;

«Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη πάνω στα plays μας και είχε πολύ καλές αλληλοκαλύψεις. Αυτό είναι κάτι που κάνουν πολλά χρόνια τώρα. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Σίγουρα η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν πολύ καλή. Το βασικότερο, όμως, είναι πως όταν ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε για λίγο την συγκέντρωσή μας».


Το ότι χάσατε την συγκέντρωσή σας είναι ένα μεμονωμένο γεγονός; Γιατί και απέναντι στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο κάνατε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο.

«Πρέπει να βρούμε γιατί συνέβη αυτό και να δουλέψουμε, ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Είναι δύο τρία παιχνίδια που δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε και μπορούμε να έχουμε. Το TOP 16 είναι πολύ μεγάλο όπως ξέρουμε. Σίγουρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε».

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται στο 1-2. Σας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό για τη συνέχεια του TOP 16;

«Το TOP 16 είναι ένα μικρό πρωτάθλημα. Υπάρχουν 14 αγωνιστικές. Αν εξαιρέσεις την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες με εμάς και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, δεν μπορείς να πεις πως κάποια ομάδα έχει ξεφύγει. Όλοι θα παλέψουμε ως το τέλος. Είναι νωρίς για να πει κάποιος πως κάτι έχει κριθεί. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε πάντα για τη νίκη».

Μήπως υπήρξε εφησυχασμός από τις 23 συνεχόμενες νίκες που είχε ο Ολυμπιακός;

«Μέσα στην ομάδα δεν κοιτάζαμε ποτέ το ρεκόρ νικών. Γνωρίζαμε για αυτό, αλλά προσπαθούσαμε πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν ήταν στόχος μας να κάνουμε το ρεκόρ. Απλά έτυχε και δεν πιστεύω πως αποπροσανατολιστήκαμε».

Πώς ένιωσες που αντιμετώπισες τον Κώστα Παπανικολάου;

«Με τον Κώστα είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ήμουν τυχερός, γιατί όσο αγωνίστηκα δεν έπαιζε. Όταν παίζεις αντίπαλος με τόσο στενούς σου φίλους είναι σίγουρο πως θα νιώσεις περίεργα. Βέβαια μέσα στις γραμμές του γηπέδου και για 40 λεπτά δεν υπάρχουν φιλίες. Πάντα προσπαθείς για το καλύτερο».

Την Δευτέρα (20/1) αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα και σε περίπτωση που νικήσετε δεν είναι εξαρτάται από εσάς το να τερματίσετε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε ελπίδες για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ και να περιμένουμε μετά κάποιο λάθος του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ένα ματς γοήτρου. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε».

Μετά τον τραυματισμό του Έισι Λο οι αρμοδιότητές σου στον Ολυμπιακό αυξάνονται. Νιώθεις να έχεις περισσότερη πίεση;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο έξτρα βάρος για εμένα. Ανάλογο ρόλο είχα και την περσινή σεζόν, όταν χτύπησε ο Βαγγέλης (Μάντζαρης). Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να βοηθώ την ομάδα μου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ