2014-01-18 08:33:08
Φωτογραφία για Οι Ευρωβουλευτές επιμένουν να λυθεί το όνομα με τα Σκόπια
Οι βουλευτές στην ολομέλεια στο Στρασβούργο συζήτησαν για τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο και υπενθύμισαν στην Ελληνική Προεδρία ότι πρέπει να επιτρέψει την FYROM να συνεχίσει προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σύμφωνα με σλαβικό πρακτορείο των Σκοπίων από τις Βρυξέλλες.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο βουλευτής της Τσεχίας από τις τάξεις των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Λίμπορ Ρούτσεκ, έστειλε μια ανοικτή πρόσκληση προς την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καλούμε την Ελληνική Προεδρία και την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας με τα Σκόπια για το επίσημο όνομα της χώρας. Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προωθήσουμε τα πράγματα για τα Σκόπια για να συμβαδίσει με το Βελιγράδι και την Κροατία. Με άλλα λόγια, πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την FYROM, είπε ο Ρούτσεκ.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Bernd Posselt, από τις τάξεις του Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να αποσύρει τον αποκλεισμό από την FYROM για να επικρατήσει στην περιοχή περισσότερη σταθερότητα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ