2014-01-18 09:00:07
Φωτογραφία για Το σύστημα All-wheel drive στο Opel Mokka
Η περιβαλλοντική συμβατότητα ήταν πρωταρχική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του all-wheel drive συστήματος του Mokka. Κάτι αναμενόμενο, αφού το sub-compact SUV της Opel θέτει πρότυπα στην κατηγορία για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Αυτός ο στόχος εξέλιξης επιτεύχθηκε με στοχευμένη παραμετροποίηση του συστήματος all-wheel drive. 

Το σύστημα του Mokka μπορεί να κατανέμει ομαλά και συνεχόμενα την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία από 100:0 μέχρι 50:50, ενώ σε νορμάλ καθημερινή χρήση λειτουργεί σαν ένα οικονομικό FWD αυτοκίνητο. Αυτή η σχεδίαση επέτρεψε στους μηχανικούς να κατασκευάσουν πολύ ελαφριά εξαρτήματα απαραίτητα για το AWD σύστημα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Mokka. Το πλήρες σύστημα all-wheel drive, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων του άξονα, μετάδοσης και του κιβωτίου, ζυγίζουν λιγότερο από 65 κιλά.

Το all-wheel drive σύστημα ενεργοποιείται όταν το Opel Mokka είναι σταματημένο για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών κατά την εκκίνηση. Επίσης εμπλέκεται άμεσα μόλις ο οδηγός πατήσει το συμπλέκτη. Μετά την εκκίνηση όλη η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς και το AWD σύστημα εμπλέκεται μόνον εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν. Όπως στα περισσότερα SUV, το AWD σύστημα του Mokka υποστηρίζεται από τα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC). Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου πρόσφυσης αντικαθιστά επίσης τη λειτουργία του μπλοκέ πίσω διαφορικού με αυτόματη παρέμβαση μέσω πέδησης.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ