2014-01-18 20:33:46
Φωτογραφία για Λαλάγγια, τρουφάκια και γραβάτες για τον εορτάζοντα Αντουάν Σαμαρά
Σαν να είχαν δώσει ραντεβού. Περί τους 30 βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για να ευχηθούν στον εορτάζοντα πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Ενας βουλευτής, ο κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, έφερε μαζί και τη σύζυγό του Σούλα (συνταξιούχο της Εργατικής Εστίας) μόνο και μόνο για να φωτογραφηθεί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, να σημειώσω, δεν της χάλασε το χατίρι. Ενας άλλος βουλευτής, ο κ. Γ. Κοντογιάννης, έφερε και δωράκι στον πρόεδρο, ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης», ενώ το ζεύγος Βλαχογιάννη υποσχέθηκε ότι θα του δώσει προσεχώς το δώρο του, μία... γκλίτσα «για να είσαι πιο αυστηρός, πρόεδρε», όπως του είπαν.

Δώρο σε μία μικρή σακούλα έφερε και ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, πλην όμως ουδείς γνωρίζει τι περιείχε, αφού την έδωσε κατευθείαν στη γραμματέα του Πρωθυπουργού κυρία Γεωργία Γκίκα (σύζυγο του βουλευτή Πέλλας κ. Διον. Σταμενίτη)
. Την ώρα που οι βουλευτές συγκεντρώθηκαν κατέφθαναν στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετές γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ ο κ. Μιχ. Ταμήλος πρόσεξε ότι οι διοικητές και υποδιοικητές πολλών οργανισμών έφερναν, ως δώρο στον πρωθυπουργό, αντί λουλούδια... γραβάτες: «Ανανέωσε τη συλλογή του από γραβάτες» έλεγε ο κ. Ταμήλος. Πάντως ο διευθυντής του κόμματος κ. Κ. Τσιμάρας «συνελήφθη» από τους βουλευτές της ΝΔ να φορά την ίδια γραβάτα με τον κ. Σαμαρά, κάτι βεβαίως που σχολιάστηκε ευρέως.

Το κέρασμα στο Μαξίμου ήταν εξαιρετικό λιτό. Σε δισκάκια υπήρχαν λαλάγγια (καλαματιανά εδέσματα), δίπλες (επίσης από την Καλαμάτα), τρουφάκια, ταρτάκια και αναψυκτικά. Κανένα ίχνος από αλκοόλ. Ο Πρωθυπουργός όταν συγκεντρώθηκαν όλοι οι βουλευτές, τους ευχαρίστησε για τις ευχές τους και τους είπε δυο-τρία πράγματα τα οποία ευθύς αμέσως σας τα μεταφέρω: «Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας, να κοιτάξουμε τώρα μπροστά», ενώ αναφερόμενος στην έλευση της τρόικας, είπε ότι θα είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Και μετά τα κεράσματα και τις ευχές, οι γυναίκες βουλευτές ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθούν όλες μαζί του. Και πάλι δεν τους χάλασε το χατίρι ο κ. Σαμαράς, αν και οι γραμματείς του υπενθύμιζαν ότι ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθασε (από τη Βουλή) ο κ. Ι. Στουρνάρας. Και αυτός με τη σειρά του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και εν συνεχεία Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών παρακάθησαν σε σύσκεψη. Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς θα πήγαινε στο κόμμα για να δεχθεί τις ευχές από τα στελέχη και από βουλευτές που δεν πρόλαβαν να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου. Και όταν λέμε ευχές, στην πραγματικότητα ήταν μόνον μία από όλους: «Καλή δύναμη, πρόεδρε...».

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ