2014-01-19 20:01:23
Φωτογραφία για Νίκη στο φινάλε για τον Αστέρ Τρίπολης
Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και με το νικητήριο γκολ να έρχεται στις καθυστερήσεις με γκολάρα του Λούι ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Απόλλων Σμύρνης με 2-1 στην Ριζούπολη.

Μια πολύ σπουδαία νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Οι Αρκάδες παρέμειναν αήττητοι για τρίτο συνεχόμενο ματς και ανέβηκαν και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα στην προσπάθεια που κάνουν για είσοδο τους στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Καράσκο στο 39' να δέχονται την ισοφάριση από τον Πετρόπουλο στο 81' και τελικά να παίρνουν την νίκη με γκολ του Λούι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες προέρχονταν από εντυπωσιακές νίκες στην διάρκεια της 19ης αγωνιστικής κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά αντίστοιχα και όλα προμήνυαν πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.


Έτσι και έγινε με τους δυο προπονητές να επιφυλάσσουν κάποιες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους και να προσπαθούν από το πρώτο λεπτό δίνοντας βάση στην επίθεση να πάρουν τη νίκη.

Ο Αστέρας είχε την υπεροχή αρχικά και οι γηπεδούχοι ξύπνησαν μετά το γκολ που δέχτηκαν. Οι Τζόρβας και Μπαντής αναγκάστηκαν να κάνουν αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στην διάρκεια του αγώνα και ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε στην ισοφάριση στο 81' της αναμέτρησης. Ο Αντώνης Πετρόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή πέτυχε με όμορφο γυριστό σουτ το 1-1.

Όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο αλλά ο Αστέρας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Λούι που είχε ακολουθήσει την φάση και με ευθύβολο σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 2-1 στις καθυστερήσεις.

Η ταυτότητα του αγώναΓήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Καιρός:

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Γκάκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Κανακούδης, Δελήζησης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (77' Πετρόπουλος), Φαρίνολα, Λουσέρο (69' Αμπρόουζ), Ντάλμπεργκ.

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο (81' Κάφα), Μουνάφο (64' Σέτι), Ντε Μπλάσις (68' Ναβάρο), Μπαράλες.

Γκολ: 81' Πετρόπουλος/39' Καράσκο, 93' Λούι

Κίτρινες κάρτες: 66' Σέτι, 85' Κοντοές

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν την μπάλα πάνω κάτω αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε από τους φιλοξενούμενους όταν ο Ντε Μπλάσις έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας δέχτηκε την βαθιά μπαλιά και βγήκε τετ α τετ με τον Τζόρβα. Το απευθείας βολ πλανέ του όμως το έπιασε σωτήρια ο Τζόρβας κρατώντας το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μετά από εκτέλεση αράουτ. Ο Αργυρόπουλος από τα δεξιά έφερε την μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή και ο Δεληζήσης από κοντά σούταρε δίπλα από το δοκάρι του Μπαντή.

Τρίτο συνεχόμενο γκολ για Καράσκο

Στην επόμενη επίθεση του Αστέρα είχαμε και το 0-1 όταν ο Ντε Μπλάσις με το κεφάλι τροφοδότησε τον Καράσκο ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και με όμορφο πλασέ πάνω από τον Τζόρβα τον νίκησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με το έκτο φετινό του τέρμα.

Το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Σάντσες φαίνεται ότι τους ξύπνησε καθώς στο 42' ο Μίνγκας έπαιξε το ένα-δυο με τον Ντάλμπεργκ, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα έξω.

Σπουδαία ευκαιρία με τον Ντάλμπεργκ

Στο 44' ο Απόλλων Σμύρνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντάλμπεργκ από τα δυο μέτρα νικήθηκε από τον Μπαντή που απέκρουσε με τον ώμο.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με τον Απόλλων Σμύρνης να κυνηγάει την ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Ντάλμπεργκ στο 60' έχασε ένα γκολ που δεν χάνεται καθώς από τα δυο μέτρα κατάφερε να στείλει την μπάλα πρώτα στα πόδια του Λούι και εν συνεχεία αυτή βγήκε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό πάλι ο φορ του Απόλλων βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Μπαντής με δυο σωτήριες επεμβάσεις αρχικά στο σουτ του Ντάλμπέργκ και εν συνεχεία στην προβολή του Φαρινόλα κράτησε το μηδέν.

Στα "ίσια" το ματς με Πετρόπουλο

Στο 77' της αναμέτρησης ο Σάντσες πέρασε στο παιχνίδι τον Πετρόπουλο έχοντας τον στην ίδια ενδεκάδα μαζί με τον Ντάλμπεργκ και ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό ήρθε στο 81' όταν ο έμπειρος φορ μέσα στην περιοχή βγήκε νικητής στις μονομαχίες και με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε

Ο Αστέρας έψαξε για το γκολ της νίκης και στο 86΄προειδοποίησε με τον Κάφα ο οποίος με απευθείας σουτ μετά από σέντρα από τα δεξιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζόρβα που έδιωξε σωτήρια.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να βάλουν το γκολ που τους έδωσε την νίκη καθώς σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση βγήκαν με τέσσερις παίκτες στην επίθεση και σε σέντρα από τα αριστερά ο Λούι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 1-2 δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

MVP της αναμέτρησηςΟ Μπαντής κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις για την ομάδα του πριν το γκολ της ισοφάρισης.

Η απογοήτευσηΟ Ντάλμπεργκ για τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν δικαιολόγησε την φανέλα βασικού που του έδωσε ο Σάντσες καθώς έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται για την ομάδα του.

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ