2014-01-19 20:11:14
Φωτογραφία για Αναμονή και «σφήνες» για το προπονητικό
του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Στην αναμονή παραμένει ο χώρος των 220 στρεμμάτων στο δήμο Θέρμης, η αξιοποίηση του οποίου ως χώρος αθλητικών και προπονητικών εγκαταστάσεων είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λίγο πριν το τέλος του 2013. Ωστόσο, η επικύρωση της απόφασης και η κατάθεση του φακέλου πριν την έκδοση του απαραίτητου ΦΕΚ, έβαλε φρένο για την επιδιωκόμενη συνέχεια, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, από όπου θα περνούσε η τελική έγκριση, έκρινε ότι μια τέτοια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσίαζε αρκετά νομικά κενά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το «μπαλάκι» βρίσκεται στην πλευρά του δήμου Θέρμης, αφού το νομικό του επιτελείο βρίσκεται σε πυρετώδεις διεργασίες, προκειμένου να κατατεθεί ο νέος φάκελος ο οποίος θα μπορέσει να πάρει την υπογραφή έγκρισης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανασίου Καρούντζου.


Την ώρα που το μεγαλεπίβολο έργο στη Θέρμη φαίνεται να πηγαίνει προς το παρόν με ρυθμούς χελώνας, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος με δηλώσεις του δεν κρύβει το ζωηρό ενδιαφέρον του για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στα όρια του δήμου του. Με δεδομένο βέβαια το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα αξιοποιηθούν από τον ΠΑΟΚ, ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι οι δυτικές συνοικίες πρέπει να αποκτήσουν μια αθλητική εγκατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εντός των ορίων του δήμου βρίσκονται οι περισσότεροι αριθμητικά φίλοι του ιστορικού συλλόγου. Η κίνηση του δημάρχου της δυτικής Θεσσαλονίκης έγινε βέβαια μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αξιοποίηση εκτάσεων και συγκεκριμένα του στρατοπέδου Καρατάσιου.

Κεραυνός εν αιθρία

Η αρνητική απόφαση που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία τόσο στη διοίκηση του δήμου Θέρμης, όσο και στην πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που μέσω του μεγαλομετόχου της Ιβάν Σαββίδη σε σχετική εκδήλωση είχε εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό για τη μίσθωση του χώρου των 220 στρεμμάτων. «Προς το παρόν δεν μπορούμε να έχουμε κάτι νέο. Αυτό που περιμένουμε είναι η τροποποιημένη πρόταση του δήμου Θέρμης προκειμένου να προχωρήσουμε στις περαιτέρω διαδικασίες», ανάφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Καρούντζος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παρερμηνευθεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος που ο δήμος Θέρμης επιδιώκει να αξιοποιήσει ως αθλητική εγκατάσταση, δεν πρέπει να θεωρείται ως το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ ή κάποιου άλλου συγκεκριμένου συλλόγου, αφού δε θα γίνει απευθείας ανάθεση, αλλά θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός. Το κώλυμα που προέκυψε με την αξιοποίησή του ήταν πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για έναν χώρο που είναι χαρακτηρισμένος σε αγροτική περιοχή, κάτι που στη συνέχεια άλλαξε με την απόφαση του ΦΕΚ. Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό το εμπόδιο, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο δήμος Θέρμης παρουσίαζε κάποια κενά, με τον κ. Καρούντζο να ζητά μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα μπορούσε να έχει σε νομικές περιπέτειες.

Και ο δήμος «Παύλου Μελά»

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες οι απόψεις που εκφράζει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος σχετικά με τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στα όρια της ευθύνης του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρέπει να αξιοποιηθούν από τον ΠΑΟΚ. Θέτοντας στο προσκήνιο για άλλη μια φορά την αξιοποίηση των χώρων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί «ειδυλλιακό» να δημιουργηθούν στο δήμου του εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, καθώς στις δυτικές συνοικίες βρίσκονται οι περισσότεροι φίλαθλοι του συλλόγου. «Εάν ο ΠΑΟΚ έχει πραγματικό ενδιαφέρον, τότε είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Παπαδόπουλος. Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισημαίνει, η παρουσία ενός επενδυτή όπως του Ιβάν Σαββίδη στην περιοχή, θα διευκολύνει τις διαδικασίες αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων, αφού η οποιαδήποτε άλλη πρόταση αξιοποίησης δεν έχει προχωρήσει. Όσο για το εάν η δική του πρόθεση να υπάρξει αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια του δήμου Θέρμης, ο Διαμαντής Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντιπαλότητας, με το δήμαρχο της Θέρμης είμαστε συνεργάτες, απλά και εμείς ως ένας δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης δικαιούμαστε να έχουμε μια αθλητική εγκατάσταση», σημείωσε ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η περίπτωση δημιουργία αθλητικού κέντρου, έχει ήδη μπει στα πολεοδομικά προσχέδια. Στη σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει ότι η έκταση του πρώην στρατοπέδου είναι «εύκολα προσβάσιμη από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις τόσο για τις ανάγκες ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου η κατασκευή του οποίου αποτελεί και άμεση προτεραιότητα, όσο και για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο!».

Νομικές διεργασίες

Στην αρχή του χρόνου ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον κ. Καρούντζο προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την πρόταση, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε μια συμφωνία εξ αρχής. Στην περίπτωση που όλα θα είναι εντάξει από πλευράς της τροποποιημένης πρότασης, το δημοτικό συμβούλιο της Θέρμης θα συνεδριάσει εκτάκτως για να εγκριθεί η νέα πρόταση και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. «Την περασμένη Κυριακή είχαμε συνάντηση με το νομικό μας επιτελείο που επεξεργάζεται την πρόταση και περιμένουμε να μπουν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες προκειμένου η πρόταση να πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και δε θα καθυστερήσουμε», ανάφερε σε σχετική ερώτηση της «Κ», ο κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ημέρες, αφού ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς όπως είχε αναφέρει πριν λίγες μέρες ο κ. Καρούντζος, «δεν υπάρχει εμπειρία σε σχετικά θέματα».
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ισόπαλοι Εργοτέλης και Ξάνθη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ισόπαλοι Εργοτέλης και Ξάνθη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ