2014-01-20 01:09:06
Φωτογραφία για Προσεχώς «Γιατροί Του …Δρόμου» Στη Θεσσαλονίκη!
Άστεγο κινδυνεύει να μείνει το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκεται στη λήξη της η μίσθωση του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται σήμερα, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 65, και η προσπάθεια εξεύρεσης νέας στέγης, έχει εξελιχθεί σε «γολγοθά» για την οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstruth.gr, η αλλαγή χώρου είναι επιβεβλημένη, αφενός επειδή ο ιδιοκτήτης ζητά το ακίνητο για ιδία χρήση, αφετέρου επειδή είναι εδώ και καιρό ακατάλληλο για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τις υπηρεσίες του πολυατρείου. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι το 2001 που πρωτολειτούργησε, το πολυατρείο εξυπηρετούσε 40-50 άτομα το μήνα, κυρίως αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, ενώ σήμερα έφτασε να εξυπηρετεί 1.800-2.000 άτομα μηνιαίως, που σε ποσοστό 65% είναι Έλληνες ανασφάλιστοι, δηλαδή μακροχρόνια άνεργοι και πρώην καταστηματάρχες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και δεν μπορούν να ασφαλιστούν λόγω χρεών στο ΤΕΒΕ.

Ο μονίμως «δήθεν» Γιάννης Μπουτάρης, έσπευσε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την ανάγκη της οργάνωσης, βάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει υπέρ της παραχώρησης στην οργάνωση, του κτιρίου της οδού Παπαρηγοπούλου, που στεγάζει σήμερα δημοτικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν όμως τρία προβλήματα:

Το εν λόγω κτίριο έχει επίσης περιορισμένο και ακατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που δεν καλύπτει πλήρως τις μεγάλες ανάγκες του πολυϊατρείου.

Οι δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί, ούτε βιάζονται, ούτε φαίνονται διατεθειμένες να βιαστούν για να αποχωρήσουν.

Στα ψιλά γράμματα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Μπουτάρης έβαλε τριετή περιορισμό στην παραχώρηση και την δυνατότητα …έξωσης των Γιατρών του Κόσμου ακόμα και πριν την τριετία, με μια απλή νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου, προσπαθεί εδώ και καιρό να της παραχωρηθεί κτίριο της οδού Μαβίλη, που είναι σε αχρησία εδώ και χρόνια, στέγαζε παλαιότερα υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ και είναι ιδανικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του πολυϊατρείου. Ωστόσο, ενώ είχε την θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας που φερόταν να είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου, η προσπάθεια σκάλωσε πρώτα στην γραφειοκρατία των αιωνίως αναποτελεσματικών υποδιευθυντάδων της Δημόσιας Διοίκησης που δεν ξέρουν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα και έπειτα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν, αφού διαπιστώθηκε -μετά κόπων και βασάνων- ότι το κτίριο υπάγεται τελικώς στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενδέχεται να το χρησιμοποιήσει για άλλες υπηρεσίες.

Με λίγα λόγια, οι Γιατροί του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε Γιατρούς του …Δρόμου!

thesstruth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ