2014-01-20 13:16:55
Φωτογραφία για Πατατοκεφτέδες με Kρόκο Kοζάνης
Τις ευεργετικές και σε πολλές περιπτώσεις... θεραπευτικές  ιδιότητες από την κατανάλωση του Κρόκου Κοζάνης τις γνωρίζετε! Σήμερα θα μάθετε και τις γευστικές, αφού οι καλύτερες συνταγές περιλαμβάνουν απαραίτητα σαφράν στα υλικά!

Τι ιδιότητες έχει, όμως, ο κρόκος Κοζάνης; Σημαντικές είναι οι αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητές του, η επίδρασή του στα λευχαιμικά κύτταρα, η αντιγηραντική του δράση, η θετική του επίδραση στη νευροπροστασία και στην καταπολέμηση του άγχους, η συμβολή του στην ενίσχυση της μάθησης και της μνήμης, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλες ευεργετικές δράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό

Πατατοκεφτέδες με κρόκο Κοζάνης

Βράστε τις πατάτες, και κάντε τες πουρέ. Στεγνώστε τον πουρέ σ’ ένα τηγάνι χωρίς βούτυρο, ανακατεύοντας ελαφρά. Ψιλοκόψτε και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και αναμείξτε τα με τον πουρε.


Σκεπάστε και αφήστε τον στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ανακατέψτε καλά τα τρίμματα του ψωμιού με τον κρόκο Κοζάνης και χτυπήστε τα με το αυγό.

Βγάλτε τον πουρέ από το ψυγείο και φτιάξτε κεφτέδες. Κυλίστε τους στο μείγμα με το αυγό και τηγανίστε τους. Σερβίρονται ζεστοί.

ΥΛΙΚΑ

6 μέτριες πατάτες

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 γεμάτο κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι Kρόκο Kοζάνης

6 κουταλιές μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο

ή 6 κουταλιές αλεύρι

1 αυγό

αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ