2014-01-20 13:56:08
Φωτογραφία για Η Ελλάδα της λιτότητας στα ηνία της ΕΕ
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την πέμπτη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, από το 1981 της πρόσβασης της στην ΕΟΚ. Βυθισμένη σε μια σοβαρή οικονομική κρίση και το μέλλον της, θα είναι... "μια Προεδρία ελπίδας για μια καλύτερη Ευρώπη", όπως δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η ελληνική ηγεσία, θα χαρακτηρίζεται από μια πολύ γνωστή για τους Έλληνες λέξη: Λιτότητα. Το ποσό που η Αθήνα ενέκρινε από τον προϋπολογισμό ανέρχεται σε μόλις 50.000.000 για τις οργανωτικές δαπάνες. Παρά ταύτα η αληψη της προεδρίας από τη χώρα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια κι αντιδράσεις, ειδικά από πλευράς Γερμανίας. Η Αγκελα Μέρκελ ζήτησε ανοιχτά την παραίτηση της Ελλάδας από το τιμόνι του Συμβουλίου και ζήτησε πρόσθετα μέτρα από την Αθήνα.

Δεν είναι όμως μόνο ο Βορράς δύσπιστος. Ακόμη και οι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Μόνο το 29% των Ελλήνων είναι αισιόδοξοι για τον μέλλον της ΕΕ , σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ. Ακό,α λιγότεροι - το 13% - είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η φωνή τους ακούγεται και μετράει κάπως στις Βρυξέλλες.

Το ευρώ, ωστόσο, φαίνεται να κατέχει κάποια δημοτικότητα σε μια χώρα όπου η παραμονή στο ενιαίο νόμισμα αμφισβητήθηκε ιδιαίτερα: Το 62% των Ελλήνων συνεχίζει να υποστηρίζει το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ