2014-01-20 18:25:07
Φωτογραφία για Η ΤΕΡΝΑ φορτσάρει με λευκόλιθο
Άνοιξε τον δρόμο των εξαγωγών με επενδύσεις 100 εκατ. Βάσεις για τον κλάδο εξόρυξης και εξαγωγής λευκολίθου βάζει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε μία προσπάθεια επανεδραίωσής του στον τομέα της εξόρυξης, ο όμιλος, μέσω της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, προχώρησε στην εξαγωγή του πρώτου φορτίου λευκολίθου μετά από 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα απέπλευσε από το λιμάνι Κυμασίου της Εύβοιας με προορισμό την Ιταλία πλοίο με φορτίο συνολικού βάρους περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων σηματοδοτώντας την επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας των μεταλλείων λευκολίθου του Μαντουδίου μετά από 15 χρόνια.

Η ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ μήνες την εξόρυξη λευκολίθου στο πλαίσιο ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος για την αναβίωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στο Μαντούδι, που ξεκίνησε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προ έξι ετών.


Σημειώνεται ότι με την εξαγορά της εταιρείας ΒΙΟΜΑΓΝ, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέβαλε επιπλέον ποσό άνω των 15 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οφειλές των προηγούμενων ιδιοκτητών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές και τις τράπεζες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι απασχολούνται 100 εργαζόμενοι, ενώ σε βάθος τριετίας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας.

Τέλος, σε πρώτη φάση, στόχος της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι είναι η εξόρυξη σε ετήσια βάση περίπου 170.000 τόνων λευκολίθου, με στόχο σε τρία χρόνια η ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 450.000 τόνους.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ