2014-01-20 19:00:16
Φωτογραφία για To βίντεο με το μήνυμα Ξηρού μέσα από το indymedia
Σχεδόν για 4 λεπτά ο Χριστόδουλος Ξηρός έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το indymedia. Ακούστε τι είπε πιο κάτω Ο Δένδιας για το μήνυμα του Ξηρού

Στην επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί», σημείωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Αθανασίου για το μήνυμα του Ξηρού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού τόνισε ότι «οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος». Ειδικότερα η δήλωση:


«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό

«Ο αυτόκλητος "υπερασπιστής" των "λαϊκών συμφερόντων" Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο σχετικά με το μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η δράση τέτοιων "τιμωρών", ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας  και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

«Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή  τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει».

Η Ντόρα και τα παιδιά της ζητούν την φυλάκιση του Ξηρού

Τη φυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητούν με δήλωση τους η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και Κώστας.

Συγκεκριμένα με αφορμή το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει.

Ντόρα Μπακογιάννη

Αλεξία Μπακογιάννη

Κώστας Μπακογιάννης» Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ