2014-01-20 22:48:47
Φωτογραφία για Χρήματα έταξε στους απαγωγείς ο Μανώλης Καραμολέγκος
Ο φόβος και η αγωνία φαίνεται πως δεν κατέβαλαν τον Μανώλη Καραμολέγκο όσο βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων, καθώς είχε την ψυχραιμία να τους πείσει όχι μόνο να τον αφήσουν ελεύθερο αλλά και να παραδοθούν.

Ο επιχειρηματίας στον απαγωγέα έταξε και χρήματα προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί, όπως περιγράφει ο ίδιος στην κατάθεσή του.

"Προσπάθησα να τον πείσω λέγοντας του ότι εάν έχουν πιάσει τους άλλους δύο, σίγουρα η Αστυνομία θα ξέρει και για το όπλο και για την χειροβομβίδα. Ξέρω πως αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα και αν με αφήσεις ελεύθερο θα σε βοηθήσω και εσένα και την οικογένεια σου" είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα οι δύο Μολδαβοί αμέσως μετά την απολογία τους.

Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας ο 37χρονος Μολδαβός, ο οποίος παραδόθηκε μαζί με τον Μανώλη Καραμολέγκο στην αστυνομία, ομολόγησε πως αυτός ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής.


Εκτός από τον 27χρονο συμπατριώτη συνεργό του, αποκάλυψε πως υπήρχε και τρίτος στη συμμορία, ο οποίος κράτησε τις 6.000 ευρώ που βρήκε στον χαρτοφύλακα του επιχειρηματία.

Ο τρίτος δράστης παραμένει ασύλληπτος και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό μετά την απαγωγή.

Ο 37χρονος εγκέφαλος της απαγωγής, επί δύο ώρες περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στην ανακρίτρια πως οι τρεις απαγωγείς έστησαν το σκηνοθετημένο τροχαίο στο Γέρακα για να απαγάγουν τον Μανώλη Καραμολέγκο, πως τον χτύπησαν με τη λαβή του πιστολιού στο κεφάλι, πως τον μετέφεραν αρχικά σε δασική περιοχή στην Πάρνηθα και μετά στο κρησφύγετο τους στην Κερατέα και ποιο απρόοπτο τους συνέβη, όταν είχαν δεμένο και φιμωμένο επί 12 ολόκληρες ώρες τον αρτοβιομήχανο μέσα στο πορτμπαγκάζ.

Στην κατάθεσή του ο αρτοβιομήχανος λέει πως όταν μπλόκαρε το πορτμπαγκάζ, οι απαγωγείς πανικοβλήθηκαν και τους άκουσε να συζητούν το ενδεχόμενο να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

"Όσο τον είχαμε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ο Μανώλης Καραμολέγκος έβγαλε κάποια καλώδια και το μπλόκαρε. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε εργαλεία για να ανοίξουμε μια τρύπα στο πορτμπαγκάζ για να παίρνει αέρα. Μετά, τον μεταφέραμε στο πορτμπαγκάζ του ταξί και μπήκα κι εγώ μέσα μαζί του για να τον προσέχω και να κουβεντιάζουμε" είπε στην απολογία του ο 37χρονος

Αναφερόμενος στην παράδοσή του στο αστυνομικό τμήμα είπε:

"Νόμιζα ότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς οι υπόλοιποι. Ότι αυτό που κάναμε δεν οδηγεί πλέον πουθενά και το μετάνιωσα. Κατάλαβα επίσης πως ο Μανώλης Καραμολέγκος ήταν πολύ κύριος και τον άφησα ελεύθερο. Ο ίδιος, όμως, επέμεινε να πάμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα και να παραδοθώ για να μην κινδυνεύσω κι έτσι τον ακολούθησα στο τμήμα".

Από την πλευρά του ο 27χρονος συνεργός του, είπε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε ότι θα έκαναν απαγωγή και πως "ο 37χρονος μου είπε ότι ψάχνει κάποιον οδηγό για μια δουλειά και έτσι πήγα μαζί του". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ