2014-01-21 10:45:02
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014
Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιεί το προβάδισμά του έναντι της Ν.Δ. Ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να παραμείνει πρωθυπουργός έως το τέλος του 2014, οπότε και θα αρχίσει η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει επίσης πως το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ενδέχεται να μην εκλέξει ούτε ευρωβουλευτή, επομένως σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ώστε να καταφέρει να ξαναπάρει κεφάλι και γίνει αυτός ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Οι ευρωεκλογές έχουν πάρει από τώρα χαρακτήρα δημοψηφίσματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Ήδη σε Συγγρού και Μαξίμου ακούγονται τα πρώτα σενάρια ανασχηματισμού τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αρχίσει να επεξεργάζεται και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς με τους στενούς του συνεργάτες, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη αντιστροφή του κλίματος για το κυβερνών κόμμα.


Έρχονται κοινωνικές παροχές

Έτσι, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ακόμα και το ενδεχόμενο να στηθούν τριπλές κάλπες τον Μάιο, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο παροχών προς τους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτογενές πλεόνασμα και τα εγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια που φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει στην κυβέρνηση ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να κατευθυνθούν σε κοινωνικές παροχές.

Το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αποφασίσει να διανείμουν το ποσό σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα έχουν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αιχμή των παροχών αποτελεί η επαναφορά του επιδόματος των 1.000 ευρώ το χρόνο σε μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους που μέχρι τέλος του 2012 λειτουργούσε ως 13ος και 14ος μισθός.

Στο ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που πρόκειται να διανεμηθεί συνυπολογίζονται και 340 εκατ. ευρώ επιπλέον τα οποία προορίζονται για άνεργους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών. Η περίοδος εξαγγελίας του μέτρου τοποθετείται τον Μάρτιο, ώστε να έχουν βεβαιωθεί τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το Μαξίμου θεωρεί ''κίνηση μάτ'' τις παροχές που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία, ενώ θα δώσουν και πολιτική ανάσα στην κυβέρνηση που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιεί το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις.

Εν κατακλείδι: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ