2014-01-21 11:08:30
Φωτογραφία για Το ψεύδος μιας φωτογραφίας: Το ορφανό από τη Συρία που δεν είναι ορφανό
Η φωτογραφία που έκανε το γύρω του διαδικτύου και δείχνει το δράμα ενός ορφανού αγοριού από την Συρία που κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του είναι μια ψεύτικη ιστορία.

Οι τάφοι δεν ήταν τάφοι , αλλά σωροί από πέτρες , το ορφανό δεν ήταν ορφανό , αλλά ο ανιψιός του φωτογράφου , και η ίδια η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Σαουδική Αραβία.

Ο φωτογράφος Abdul Aziz al Otaibi δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη διαστρέβλωση της συγκεκριμένης ιστορίας, αφού όπως λέει στο προφίλ του στο Facebook είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως πρόκειται για ψεύτικη φωτογραφία.

"Κάθε καλλιτέχνης έχει ιδέες στο μυαλό του. Ετσι κι εγώ είχα την ιδέα να κάνω ένα έργο που θα καταδεικνύει πως η αγάπη ενός παιδιού για τους γονείς του είναι αναντικατάστατη. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και αν οι γονείς είναι νεκροί", εξήγησε για το έργο του ο φωτογράφος, που δήλωσε ενοχλημένος γιατί η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε για προπαγάνδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν θα έβαζε ένα παιδί να ποζάρει ανάμεσα σε δύο πραγματικούς τάφους.
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ