2014-01-21 18:10:07
Φωτογραφία για Aνέγερση του 4ου ολοήμερου  Νηπιαγωγείου Τρίπολης
Σε 14 μήνες η ανέγερση του 4ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης , ένα σύγχρονο διδακτήριο που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

«Στόχος μας είναι , ιδιαίτερα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά.

Για το λόγο αυτό μεταστεγάσαμε νηπιαγωγεία με άθλιες συνθήκες , με υγρασία , με χωρίς φως , σε δημοτικά σχολεία αλλά και αποφασίσαμε την κατασκευή νέων σύγχρονων διδακτηρίων» , δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης

Υπογράφηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 το συμφωνητικό για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του ανάδοχου κ Σωτήρη Ματθαίου ο οποίος και ανέλαβε το έργο με ποσοστό έκπτωσης 51,41%.

Το 4ο Νηπιαγωγείο θα είναι ένα σύγχρονο διδακτήριο και θα κατασκευαστεί στην περιοχή επέκτασης Φιλικών.


Το έργο κατασκευής έχει ενταχτεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή του νηπιαγωγείου αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή όταν μετά από τη μελέτη της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης , με πρόεδρο τον κ. Πέτρο Καλτεζιώτη κρίθηκε αναγκαίο να δημιουργηθούν και νέοι χώροι διδακτηρίων καθώς νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε ισόγεια πολυκατοικιών σε μονοκατοικίες του 1950 με υγρασία και χωρίς φως . Τα νηπιαγωγεία αυτά μεταστεγάστηκαν σε δημοτικά σχολεία ενώ με την ανέγερση και των δύο νέων νηπιαγωγείων , με πρώτο το 4ο νηπιαγωγείο Τρίπολης θα καλυφθούν οι ανάγκες διδασκαλίας των παιδιών.

Το εργατικό δυναμικό για την κατασκευή των νέων νηπιαγωγείων θα είναι , μετά από συμφωνία με τον ανάδοχο , από το Δήμο Τρίπολης όπως και τα υλικά θα προμηθευτούν από τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο. το οποίο βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης Φιλικών , σε οικόπεδο το οποίο έχει προέλθει από την πράξη εφαρμογής της συγκεκριμένης προέκτασης. Το συμφωνητικό ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 544.157 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Από τη θέση του Δημάρχου θέλω να ευχαριστήσω τη σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και τον Πρόεδρο Πέτρο Καλτεζιώτη ο οποίος ωρίμασε σε χρόνο ρεκόρ τις μελέτες για το 4ο νηπιαγωγείο , για ένα ακόμη νηπιαγωγείο που θα κατασκευαστεί στο δήμο μας όπως και για ένα νέο δημοτικό σχολείο , το 12ο .

Στόχος μας είναι , ιδιαίτερα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά επιτυγχάνοντας αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Για το λόγο αυτό μεταστεγάσαμε νηπιαγωγεία με άθλιες συνθήκες , με υγρασία , με χωρίς φως , σε δημοτικά σχολεία αλλά και αποφασίσαμε την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων διδακτηρίων. »
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ