2014-01-21 23:47:07
Φωτογραφία για Πλήρωσε £3.000 για πίνακα… και ήταν Edouard Vuillard!
Ένας λάτρης της τέχνης αγόρασε έναν πίνακα 3.000 λιρών από το eBay… και αποδείχθηκε ότι ήταν αυθεντικός πίνακας του ζωγράφου Edouard Vuillard, αξίας £250.000. Προς έκπληξη όλων, οι εμπειρογνώμονες της σειράς “Fake or Fortune” του BBC διαπίστωσαν τη γνησιότητα του έργου και αναζητούν τον τυχερό αγοραστή… που δεν γνωρίζει ότι «κάθεται» πάνω σε μια περιουσία!

«Πρόκειται για ένα θαυμάσιο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της σειράς. Μελετήσαμε τον πίνακα από εγκληματολογική, επιστημονική και ιστορική πλευρά και διαπιστώσαμε ότι ήταν ζωγραφισμένος με τέμπερα που έχει σαν βάση την κόλλα από ζωικό λίπος», ανέφερε ο παρουσιαστής και ιστορικός τέχνης Philip Mould. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να έχει κρεμάσει έναν πίνακα πάνω από το τζάκι του… και να μην γνωρίζει ότι έχει έναν θησαυρό στα χέρια του!

Ο μυστηριώδης αγοραστής αγόρασε τον πίνακα πριν οχτώ χρόνια και «έκλεισε» την καλύτερη συμφωνία της ζωής του, καθώς το έργο έχει ασυνήθιστο οβάλ σχήμα και αποτελεί σπάνιο κομμάτι που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αι
. Πιο συγκεκριμένα, ο καμβάς απεικονίζει έναν άντρα και μια γυναίκα να τρώνε στρείδια και να πίνουν σαμπάνια και ως ένα ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα αξίζει 80 φορές περισσότερο από την τιμή που είχε στο eBay. Ο Robert Warren, πρώην κάτοχος του πίνακα και έμπορος έργων τέχνης, δεν πίστευε στα αυτιά του, δηλώνοντας:«Δεν μπορούσα να θυμηθώ καν από πού είχα προμηθευτεί τον πίνακα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα ακόμα έργο του Vuillard, το “Les Couturieres” είχε πωληθεί το 2009 για £5.000.000 σε δημοπρασία του οίκου Christie. Πάντως, η εκπομπή “Fake or Fortune” έχει ανακαλύψει και άλλα κορυφαία έργα, όπως είναι ένας πίνακας του 1547 που άνηκε στον βασιλιά Henry VIII και κρεμόταν σε ένα αρχοντικό στο Wiltshire. Η αξία του σύμφωνα με τους συντηρητές έργων τέχνης ξεκινά από τα £10.000 και μπορεί να φτάσει έως τα £1.000.000. Εν τω μεταξύ, τον Σεπτέμβριο ανακαλύφθηκε και ένας χαμένος πίνακας του Van Gogh σε μια σοφίτα της Νορβηγίας, ο οποίος δεν είχε την υπογραφή του διάσημου ζωγράφου flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ