2014-01-22 08:56:08
Φωτογραφία για Ο Βούλγαρης των «58» προανήγγειλε νέο κόμμα
Το νέο κομματικό σχηματισμό ο οποίος θα συμμετέχει στις προσεχείς ευρωεκλογές και εκλογές της... Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε ο καθηγητής κ. Γιάννης Βούλγαρης εκπροσωπώντας την Κίνηση των «58» σε πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι εχθές το απόγευμα.

Ο κ. Βούλγαρης έκανε λόγο για νέο όνομα και νέα σύμβολα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα». Όπως ο ίδιος υποστήριξε αυτή η Κίνηση απευθύνεται σε όσους λένε «ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο ο κ. Βούλγαρης προκειμένου να αντιπαρέλθει τις αντιδράσεις που ήδη έχουν εμφανιστεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από την έταιρη Κίνηση των «75», επισήμανε: «Σεβόμαστε την ιστορία των κομμάτων και των προσώπων στα οποία απευθυνόμαστε. Σεβόμαστε τις ευαισθησίες, τους κομματικούς πατριωτισμούς, την αφοσίωση που αισθάνονται τα απλά μέλη προς τα κόμματά τους. Ούτε ζητήσαμε, ούτε ζητάμε την κατάργηση οποιουδήποτε κόμματος ως προϋπόθεση. Οι διαδικασίες συγκρότησης θα είναι συναινετικές».


Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία είναι μέρος σειράς πολιτικών εκδηλώσεων των «58» οι οποίες πραγματοποιούνται σε πόλεις της χώρας, έλαβαν μέρος στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Σπύρος Λυκούσης, όπως και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος. Στην ομιλία του ο κ. Βούλγαρης προέβη σε «άνοιγμα» προς τα μέλη της ΔΗΜΑΡ τα οποία, κατά την άποψή του, βλέπουν το χώρο τους να περιθωριοποιείται.

Επίσης μίλησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία βλέπουν το κόμμα τους να λοιδορείται, όπως είπε, και τη στράτευσή τους να δυσφημείται.

Μιλώντας για την παράταξη που συγκροτείται μετά την κρίση, την περιέγραψε ως ένα «Νέο Συμβόλαιο του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου με τον εαυτό του». Σημείωσε πως «η Παράταξη ή θα σηματοδοτήσει το νέο και θα σώσει τον χώρο ή το παλιό θα μας πάρει όλους μαζί του προς τα κάτω. Η Παράταξη είναι η απόφαση του χώρου να πραγματοποιήσει την αναγέννησή του».

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη είπε: «Η διερεύνηση κάθε ενδεχόμενου σκανδάλου από τη Δικαιοσύνη μέχρι τελευταίας κεραίας, στο πλαίσιο εννοείται του Κράτους Δικαίου, είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη αρχή».

Ζήτησε επίσης:

- Οι βουλευτές να μειωθούν στους 200

- Οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες να κατατμηθούν σε μικρότερες

- Να ανοίξει το ζήτημα του εκλογικού νόμου με σοβαρή εξέταση του γερμανικού συστήματος

- Να καταργηθεί η Βουλευτική ασυλία, και να αλλάξει η ποινική ευθύνη των υπουργών

- Να αλλάξει η χρηματοδότηση των κομμάτων με δραστικό περιορισμό της επιδότησής τους

- Να αλλάξουν οι ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες και τα οικονομικά των πολιτικών, με καθιέρωση ανεξάρτητων ελέγχων και διαφάνειας στην τήρηση των βιβλίων τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ