2014-01-22 10:44:07
Φωτογραφία για Έρχεται ο νόμος-σκούπα για την απελευθέρωση της αγοράς
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το πακέτο των παρεμβάσεων στις οποίες θα προχωρήσει, με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ, για... την απελευθέρωση της αγοράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, απέναντι στον επικεφαλής του Οργανισμού, Γκουρία, για προώθηση του πακέτου πριν από το τέλος Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα Δεκεμβρίου (οπότε και ολοκληρώθηκε) και προβλέπει μεταξύ άλλων απελευθέρωση του συνόλου των επαγγελμάτων και κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων.

Εκτιμάται ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα διασφαλισθεί μια ώθηση στην ανάπτυξη της τάξης του 1% έως 1,5%, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν από δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, από το υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθηθεί άμεσα το νέο νομοσχέδιο για την διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αν και εκτιμάται πως σε ό,τι αφορά σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχει έλλειψη νόμων, αλλά πολιτικής βούλησης για να υπάρξουν βήματα προόδου.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ