2014-01-22 10:59:25
Φωτογραφία για Αυστηρά μέτρα ασφαλείας - Περιμένουν χτύπημα Ξηρού με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό
Σε χτύπημα ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, που θα δημιουργούσε αντίκτυπο στο εξωτερικό, εκτιμούν οι Αρχές ότι σχεδιάζει να προχωρήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνεπικουρούμενος από δίκτυο μελών ένοπλων οργανώσεων, που θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί. Όπως είναι αναμενόμενο, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας για διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, παλαιοί και νέοι χειριστές των ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό ενδείξεις κινητικότητας στις τάξεις των ένοπλων οργανώσεων προς την κατεύθυνση της ενοποίησής τους.

Κατά τους ίδιους, πιθανώς υπάρχουν επαφές και συνέργιες τρομοκρατικών οργανώσεων με διακεκριμένους ποινικούς. Εκτιμούν, δε, ότι έχει σχηματιστεί δίκτυο προσώπων με δυνάμεις, δυνατότητες, χρήματα, όπλα και κρυσφήγετα, στο οποίο υπάρχουν αρκετά άτομα ικανά να αναλάβουν δράση και να εκτελέσουν παράτολμα σχέδια.


Μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και τη δημοσιοποίηση του βίντεο - μανιφέστου, βάσει της αξιολόγησης του περιεχομένου των εκκλήσεων και απειλών που εκτόξευσε, θεωρούν ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα για ένα χτύπημα από το δίκτυο αυτό.

Όπως σημειώνει Το Βήμα, κατά τις εκτιμήσεις τους, το ενοποιημένο τρομοκρατικό δίκτυο θα επιχειρήσει χτύπημα εναντίον διακεκριμένου στόχου, ο οποίος θα προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και θα επιδράσει καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι συνθήκες -τηρουμένων των αναλογιών- μοιάζουν με εκείνες του 1989, όταν η 17Ν προχώρησε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, θεωρώντας ότι με την πράξη της θα βάλει τη σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις.

Θεωρούν πως οι τρομοκράτες εκτιμούν ότι υπάρχει ρευστότητα στην Ελλάδα τέτοια, που ένα μεγάλο τρομοκρατικό γεγονός μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες γενικευμένου χάους, οι οποίες -όπως πιστεύουν- θα ευνοήσει τη δράση και τα σχέδιά τους.

Βάσει των παραπάνω, οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σχέδια του Χριστόδουλου Ξηρού και όσων τον συνοδεύουν στην αναβίωση ενός πιο σκληρού αντάρτικου πόλης.

Δίνουν έτσι ιδιαίτερη σημασία σε πολιτικούς στόχους ισχυρού συμβολισμού, όπως ξένες πρεσβείες και ξένες αντιπροσωπείες που έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Επίσης, τους απασχολεί η ασφάλεια στελεχών της τρόικας και διακεκριμένοι οικονομικοί στόχοι όπως το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι άλλες εμπορικές Τράπεζες, καθώς και πρόσωπα της πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης που αυτόν τον καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, οι αρχές ασφαλείας αξιολογούν τις συχνές αναφορές των τρομοκρατών στα ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση έχει σημάνει συναγερμός και οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.
Πηγή: in
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ