2014-01-22 14:17:02
Φωτογραφία για Τα εμφράγματα είναι πιο θανατηφόρα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα
Οι άνθρωποι που παθαίνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν, αν το περιστατικό συμβεί οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με μια μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες σχετικές εκτιμήσεις και αποδίδει το πρόβλημα κυρίως στο μειωμένο και πιο άπειρο δυναμικό των νοσοκομείων αυτές τις ώρες, όταν γίνεται η εισαγωγή του ασθενούς.

Τα εμφράγματα παραμένουν η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι ερευνητές της Κλινικής «Mayo» των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον γιατρό Χένρι Τινγκ, που εξέτασαν (μετα-ανάλυση) τα ευρήματα 48 ερευνών τα οποία αφορούσαν σχεδόν σε 1,9 εκατ. ασθενείς σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καναδά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal».

Τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα, γενικά, παίρνει περισσότερο χρόνο η αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ένα νοσοκομείο, γεγονός που μπορεί τελικά να στοιχίσει τη ζωή ενός ασθενούς με έμφραγμα. Η νέα έρευνα δείχνει ότι όσοι εισάγονται με έμφραγμα σε βραδινές ώρες ή κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου έχουν κατά μέσο όρο 5% μεγαλύτερη θνησιμότητα (είτε στο νοσοκομείο ή μέσα στον επόμενο μήνα από το εξιτήριό τους) σε σχέση με όσους εισάγονται κάποια εργάσιμη μέρα κατά τις πρωινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ