2014-01-22 15:33:08
Φωτογραφία για Σε προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών τέθηκε ο 34χρονος Ιερέας από την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων
Ο 34χρονος, χειροτονήθηκε Διάκος το 2004, εφήμερε στην Τ.Κ Παναγίας Καλαμπάκας, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μετατεθεί από την συγκεκριμένη περιοχή για λόγους υγείας.

Η κατηγορία που του αποδίδεται αφορά την συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής, συλλεκτικής και χρηματικής αξίας και μέχρι στιγμής κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καθώς έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή.

Σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων τόνισε ότι «παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούνε δυστυχώς έναν Ιερέα της Μητροπόλεως μας.

Εμείς από την πλευρά μας θα διερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση ενώ ταυτόχρονα θέτουμε σε προσωρινή αργία τον συγκεκριμένο Ιερέα καθώς η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και αναμένω την τελική της απόφαση».


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από την Αστυνομία βρέθηκαν στην οικία του Ιερέα και κατασχέθηκαν Παλαιό Ευαγγέλιο χρονολογίας 1866 μ.Χ., Παλαιό Ευχολόγιο, 4 λειψανοθήκες Αγίων με λείψανα Αγίων, ξύλινη εικόνα παλαιού τύπου, που απεικονίζει την Άμπελο, ξύλινη εικόνα παλαιού τύπου, που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ασημένια πρόσοψη του Αγίου Γεωργίου (πουκάμισο εικόνας), φυλακτό μέσα σε μεταλλική θήκη, 5 ξύλινες εικόνες νεοτέρων χρόνων, από τις οποίες οι 4 απεικονίζουν την Παναγία και η 5η τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, φωτογραφία που απεικονίζει λειψανοθήκη με λείψανα Αγίου και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας ο 34χρονος Ιερέας παρέδωσε στους Αστυνομικούς, σκαλιστό ξύλινο σταυρό με ασημένια επένδυση και υφασμάτινο κορδόνι τον οποίο φορούσε και φέρεται να τον είχε αφαιρέσει από Ιερό Ναό στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, όπου υπήρξε εφημέριος.

Πριν λίγη ώρα εξεδόθη και ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων η οποία αναφέρει «Έξ' άφορμής τής συλλήψεως 'Ιερέως της Ίερας Μητροπόλεως μας ώς συνενόχου διά τήν άφαίρεσιν καί πώλησιν έκκλησιαστικών κειμηλίων, ή I. Μητρόπολις προέβει εις τίς Ακόλουθες ενέργειες: Ιον) Διετάχθη διενέργεια διοικητικών ανακρίσεων & 2ον) Ό 'Ιερέας έτέθη σέ προσωρινή απαγόρευση τέλεσις ίεροπραξιών μέχρι της εκδόσεως του τελικού πορίσματος των ανακρίσεων».

trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ