2014-01-22 17:52:17
Φωτογραφία για Τα 'δωράκια' στα συμφέροντα και τα φάρμακα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για 'δωράκια΄στα μεγάλα συμφέροντα, ενώ το προωθούμενο μέτρο βρίσκει αντίθετο και τον υπουργό Υγείας.

IATRONET. Τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για διάθεση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για 'δωράκια΄στα μεγάλα συμφέροντα, ενώ το προωθούμενο μέτρο βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη (φωτό αριστερά), ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Αντίθετος είναι και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Δημήτρης Λιντζέρης (φωτό μέσο).

Ο κ. Λιντζέρης ανέφερε, μάλιστα, την Τρίτη ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη σχετική ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης (φωτό δεξιά).

Σύσσωμοι οι επιστημονικοί φορείς αντιτίθενται στο μέτρο:


Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ανακοίνωσε ότι η επικείμενη διάθεση των φαρμάκων από τα σούπερ – μάρκετ είναι 'βόμβα' για τη Δημόσια Υγεία.

Η απόφαση – σημειώνει - εξυπηρετεί λογιστικές μικροπολιτικές, καθώς είναι εκ του πονηρού προκειμένου να μετακυλιστεί ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στην τσέπη των ασθενών.

Απελευθέρωση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των πολιτών, κρούει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ:

'Η απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα, οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φάρμακα, από ότι το 2012, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ.

Το μέτρο αυτό όπου εφαρμόστηκε παγκοσμίως, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη'.

Για τη διάθεση των φαρμάκων, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει να γίνεται μόνον από τα φαρμακεία, όπως γνωμοδότησε ο ΕΟΦ:

'Αυτό φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα για το υπουργείο Ανάπτυξης. Προέχουν τα δωράκια στα μεγάλα συμφέροντα'!
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ