2014-01-22 18:32:07
Φωτογραφία για Παράδοση σύγχρονου εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Με πάγια κατεύθυνση τα σχολεία να εξυπηρετούν τους υψηλότερους παιδαγωγικούς στόχους, τολμώντας ακόμα και τις συγκρίσεις με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές των πλέον ανεπτυγμένων στον τομέα της Παιδείας χωρών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύει όλα τα διδακτήρια με σύγχρονο εξοπλισμό, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σκοπός είναι τόσο η αναβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας, όσο και η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών στην άσκηση του λειτουργήματός τους.

Η δημοτική αρχή αξιοποιεί το υγιές δημοτικό ταμείο, αλλά και κάθε άλλη χρηματοδοτική ευκαιρία μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στα σχολεία. Την τρέχουσα περίοδο, και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Μακεδονίας-Θράκης” του ΕΣΠΑ, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί πρόγραμμα εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.


Πρόκειται ειδικότερα για τη δράση «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νεάπολης-Συκεών», που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «07-Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ» του ΕΣΠΑ.

Πλούσιος κι εξειδικευμένος εξοπλισμός

Συνολικά με πλούσιο και εξειδικευμένο εξοπλισμό ενισχύονται 31 σχολεία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνουν σταδιακά το σχετικό υλικό που ξεπερνά τα 2.100 τεμάχια και καλύπτουν τις ανάγκες σε 12 διαφορετικούς τομείς, με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 340.610,37 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επένδυση στη σύγχρονη τεχνολογία, όπου τα σχολεία εξοπλίστηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, κ.λπ., όπως και στην ολοκληρωμένη και ασφαλή άθληση των παιδιών.

Ειδική, όμως, μέριμνα ελήφθη για τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες εξασφαλίζοντας σε αυτά όλα όσα χρειάζονται για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση με στόχο την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, και στα οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρέχει σταθερά ίσες ευκαιρίες μέσω των κοινωνικών του δομών και υπηρεσιών.

Έτσι, το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ειδικών Σχολείων και των εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης έχει προβλέψει την προμήθειά τους σε εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστικής και ψυχοκινητικής αγωγής μέχρι ειδικά εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, όπως είναι τα ειδικά λογισμικά ανάγνωσης και μεγέθυνσης της οθόνης, σύνθεσης φωνής, γραφομηχανές κι εκτυπωτές BRAILLE, κ.ά.

Η όλη διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού ξεκίνησε από τα Ειδικά Σχολεία-Ινστιτούτα Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (ΙΝ.Α.Α.) των Πεύκων, που έγινε παρουσία της αντιδημάρχου Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας Κατερίνας Τσουκαλά, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιου Γκατζέ, στελεχών των Γραφείων Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και Παιδείας του δήμου, της διεύθυνσης και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά τη διενέργεια σχετικού ανοιχτού διαγωνισμού, προχώρησε στον εξοπλισμό όλων των εργαστηρίων Πληροφορικής των γυμνασίων και λυκείων των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων.

Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν 183 υπολογιστές (pc) και 237 οθόνες 22 ιντσών, ενώ αναβαθμίστηκαν υλικοτεχνικά όλοι οι χώροι των εργαστηρίων. Ο προϋπολογισμός των προμηθειών ανήλθε σε περίπου 80.000€ και καλύφθηκε εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

«Έχουμε την οικονομική δυνατότητα και προχωράμε ακόμα και σε ριζικές αλλαγές ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και της ειδικής υποστηρικτικής εκπαίδευσης, παρόλο που όλα αυτά είναι σαφής από το νόμο υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού μας, καθώς και της καλής συνεργασίας που έχουμε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αποτυπώνεται στα χαμόγελα των παιδιών που μπορούν πλέον να φοιτούν σ’ ένα σχολικό περιβάλλον που δίνει το πλεονέκτημα των πολλών ευκαιριών και επιλογών», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ