2014-01-22 21:20:09
Φωτογραφία για N. Mαριάς: «Όχι στις προεκλογικές συκοφαντίες Ντινόπουλου τον Ιούνιο του 2012»
Κύριε Πρόεδρε, στις 14 Ιουνίου του 2012, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ο συνάδελφος κ. Ντινόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» σε πολιτική εκπομπή, εν γνώσει του διέδωσε ψευδή γεγονότα που αναφέρονται στο πρόσωπό μου, ικανά να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου και παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση με φράσεις απαξιωτικές και μειωτικές για την τιμή και την υπόληψή μου ως ανθρώπου, ως πανεπιστημιακού και ως - τότε - υποψηφίου Βουλευτού.

Δεν ήμουν εγώ παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση. Εγώ βρισκόμουν τότε στην Κρήτη.

Είπε τις εξής φράσεις ακριβώς και ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: «Ο άνθρωπος...» - αναφερόταν σε μένα - «...ο οποίος προέτρεπε τους Έλληνες να παίξουν στο Χρηματιστήριο και ο οποίος ευαγγελιζόταν μια νέα άνοιξη στη Σοφοκλέους, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος ήταν…» - προσέξτε - «…εκ των πρωτεργατών και σε θεωρητικό επίπεδο του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, είναι ο οικονομικός γκουρού του κ. Καμμένου».


Πρώτον, διέστρεψε τελείως το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσα το 2000.

Δεύτερον, το απόσπασμα το οποίο ανέγνωσε αφορούσε ερώτηση που απευθυνόταν στο τι πρέπει να κάνουν οι θεσμικοί και οι ξένοι επενδυτές. Έλεγε: «Γιατί οι ξένοι επενδυτές και κυρίως οι θεσμικοί, δεν επενδύουν στο Χρηματιστήριο;» και απήντησα.

Τρίτον, με κατηγορεί ότι εγώ εν γνώσει μου προέτρεψα τους μικροεπενδυτές να παίξουν στο Χρηματιστήριο. Όπως ξέρετε, όσες προτροπές έγιναν για να υπάρξει άνοδος του Χρηματιστήριου, έγιναν το 1998 και το 1999. Μάλιστα, ο εγκλωβισμός όσων μικροεπενδυτών υπήρξαν ήταν το Σεπτέμβριο του 1999. Τη συνέντευξη τη συγκεκριμένη εγώ την έδωσα το Μάρτιο του 2000, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο.

Τέταρτον, αναφερόμουν σ’ αυτήν τη συνέντευξη και έλεγα ακριβώς τα αντίθετα. Έλεγα ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν μακριά από το Χρηματιστήριο και ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν θεσμικά μέτρα για την εξυγίανση του Χρηματιστηρίου, την προστασία των μικροεπενδυτών και των μικρομετόχων και ότι πρέπει να γίνει χτύπημα των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που επικρατούν στο Χρηματιστήριο και των κερδοσκοπικών λόμπι, τα οποία αξιοποιούν την ισχυρή τους θέση.

Άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η έννοια εγκλωβισμός απηχεί κερδοσκοπικές λογικές». Άλλο σημείο: «Να εξετάζεται ο φάκελος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να αναλαμβάνονται συγκεκριμένες οικονομικές δεσμεύσεις έναντι των επενδυτών και να υπάρχει δυνατότητα των μικρομετόχων να προβαίνουν σε αυτοδύναμη έρευνα των στοιχείων που αναγράφουν οι εταιρείες».

Αυτά έλεγα στη συνέντευξη. Είναι εδώ, στη διάθεσή σας. Επίσης, έλεγα, «πρέπει να γίνει έλεγχος, πρόληψη, αποτελεσματικές παρεμβάσεις για το χτύπημα της κερδοσκοπίας και την προστασία των μικροεπενδυτών». Ο συνάδελφος, από τα παραπάνω, έβγαλε το συμπέρασμα, το οποίο ακούσατε.

Επιπλέον, το 2000 εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα θεσμικό ρόλο που να μπορώ να επηρεάσω με τις απόψεις μου τους μικροεπενδυτές, οι οποίοι είχαν ήδη εγκλωβιστεί. Παραπέρα, αξιοποίησε διάφορες άλλες εκφράσεις. Επί τέσσερα συνεχή σημεία στη συνέντευξη που έδωσε, στη συζήτηση, έλεγε: «Ψηφίστε να βγει ο Μαριάς, ο πασόκος, ο άνθρωπος του Χρηματιστηρίου». Δηλαδή, θεωρούσε ότι εγώ είχα τέτοια επιρροή το 2000, ήμουν τόσο γνωστός, που κατηύθυνα όλη τη χώρα να παίξει στο Χρηματιστήριο! Είπε τέσσερις φορές τη λέξη: «Ωραία, βάλτε το Μαριά του Χρηματιστηρίου».

Αυτές, λοιπόν, οι εξυβριστικές και συκοφαντικές εκφράσεις αντιλαμβάνεστε ότι ειπώθηκαν προεκλογικά με συγκεκριμένο στόχο.

Και εξηγούμαι: Είναι γνωστό ότι είχα πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα με το ΠΑΣΟΚ, με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο έδωσε αγώνες, με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο έδωσε αγώνες. Καμία σχέση όμως δεν είχα με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο διέλυσε τη χώρα και το οποίο μετά το 2010, εν προκειμένω, υπέγραψε το μνημόνιο και γι’ αυτό το κατήγγειλα και αποχώρησα.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, δραστηριότητα του συναδέλφου, ο οποίος τρεις ημέρες πριν τις εκλογές έρχεται και λέει όλα αυτά τα συκοφαντικά και ψευδή, αντιλαμβάνεστε ότι δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα.

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ λίγο ησυχία, γιατί σε λίγο δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε!

Μπαίνει το ερώτημα, πως ένας απλός πολίτης - γιατί εν προκειμένω βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο - μπορεί να προστατευτεί;

Δεν έχω κανένα αντικείμενο δικομανίας. Εάν ο συνάδελφος ανακαλέσει και μάλιστα πανηγυρικά σε αυτή την αίθουσα, δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσουμε αυτή την ιστορία.

Αλλά, όταν έρχεται η Επιτροπή και προτείνει, ομοφώνως μάλιστα, να μην γίνει η άρση της ασυλίας, όταν αυτά τα οποία σας ανέγνωσα είναι ανηρτημένα στο you tube και μπορεί κάθε ένας και σήμερα και κάθε στιγμή να τα ακούει, ποια είναι η δυνατότητα προστασίας ενός πολίτη και τώρα εν προκειμένω ενός Βουλευτή;

Κυρίως, κύριε Πρόεδρε, με ποια κριτήρια προχώρησε η Επιτροπή; Γιατί δεν με κάλεσε και εμένα να τοποθετηθώ επί του θέματος;

Μου απήντησαν ότι η Επιτροπή έχει το φάκελο και βλέπει. Μάλιστα. Στο φάκελο, λοιπόν, της συγκεκριμένης υποθέσεως υπάρχει το διαβιβαστικό μόνο της Εισαγγελίας και η μήνυση. Άρα, λοιπόν, εκεί δεν παρουσιάστηκαν τα θέματα, γιατί θα σας διαβάσω πώς παρουσιάστηκαν τα ζητήματα από τον κύριο Πρόεδρο.

Λέει, λοιπόν, ο κύριος Προεδρεύων της Επιτροπής στην έκκληση εκ μέρους του κ. Μαριά: «Διότι σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ντινόπουλος χαρακτήρισε πασόκο τον κ. Μαριά». Αυτό είπα; Αυτό σας διάβασα;

Και συνεχίζει: «Ο κ. Ντινόπουλος συνομιλώντας κλπ είπε αυτά, θέλοντας να δώσει μια έμφαση. Αναφερόμενος στον κ. Μαριά είπε ότι ο κ. Μαριάς είπε αυτά».

Και εγώ υπέβαλα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση - προσέξτε τι είπατε, κύριε Πρόεδρε - όχι γιατί δεν το είπε, αλλά γιατί το είπε, λέει, διαφορετικά. Δεν αναφέρατε όλες αυτές τις φράσεις που ανέφερα εγώ.

Επομένως, εγώ δεν θα πάω να πω εκφράσεις με ποιο τρόπο αποφάσισε η Επιτροπή ή αν παραπλανήθηκε. Σας ανέγνωσα αναλυτικά τι έχω πει, τι είπε ο συνάδελφος και πείτε μου από όλα αυτά αν βγάζετε εσείς το συμπέρασμα που έβγαλε. Και πείτε μου, επίσης, με ποιον τρόπο θα υπάρξει προστασία ενός πολίτη, ενός εν προκειμένω πολίτη στο προεκλογικό πεδίο αν δεν γίνει άρση ασυλίας και εάν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια.

Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, το ξαναλέω: Σήμερα και εδώ για πρώτη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκαταστήσω την αλήθεια, την ώρα που το βίντεο είναι αναρτημένο επί δύο χρόνια στο διαδίκτυο και παίζει συνεχώς και συνεχώς προσβάλλομαι.

Πιστεύω ότι ο κύριος συνάδελφος πρέπει να αποδεχθεί την άρση για να εκκαθαριστεί η υπόθεση, εκτός και εάν δηλώσει ο ίδιος ότι αυτά που είπε τα ανακαλεί. Από εκεί και πέρα το θέμα για εμένα και πολιτικά και σε σχέση με τις διεκδικήσεις θα έχει κλείσει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ