2014-01-23 00:26:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι Υπηρεσίες του Δήμου διαλύονται και η Δημοτική αρχή «σφυρίζει» αδιάφορα!
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται πολλές από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του patratora.gr, σε αρκετές περιπτώσεις να μη μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των δημοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, πολλές και έντονες είναι οι καταγγελίες που έχουν αποσταλεί στον Συνήγορο του Πολίτη, από Πατρινούς που αφορούν στην μη ικανοποίηση των αιτημάτων προς τις υπηρεσίες του Δήμου. Αιτήματα που αφορούν σε θέματα καθημερινότητας και καλύτερης ποιότητας των πολιτών.

Πηγές ανέφεραν στο patratora.gr, πως η περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, αφού ο μέσος όρος ανταπόκρισης για την επίλυση θεμάτων -προβλημάτων, των πολιτών ανέρχεται στον ένα μήνα..!


Ο χρόνος αυτός είναι μεγαλύτερος, όταν πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές και ειδικότερα για τμήματα του Δήμου Πατρέων που προσαρτήθηκαν στα διοικητικά του όρια με την συνένωση όμορων Δήμων στο πλαίσιο εφαρμογής τον «Καλλικράτη».

Την ίδια ώρα και ενώ τα παράπονα των πολιτών, καθημερινά αντί να μειώνονται , αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, πληροφορίες θέλουν οι αντιδήμαρχοι -αιρετοί- της Μαιζώνος να «σφυρίζουν» αδιάφορα όσον αφορά την άμεση ικανοποίηση και επίλυση των προβλημάτων των Πατρινών, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα την έλλειψη κονδυλίων και την περικοπή χρηματοδότησης από την κεντρική Διοίκηση.

Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως η απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών είναι συνεχής και διαρκής, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι υπάλληλοι, σε αρκετές περιπτώσεις αν και έχουν την διάθεση προσφοράς και εργασίας δεν διαθέτουν τα υλικά και τον εξοπλισμό για να δουλέψουν.

Οι καταγγελίες που έφτασαν patratora.gr και αποκαλύπτουν την πλήρη διάλυση του Δήμου, κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη και αδυναμία της Δημοτικής Αρχής και σε άλλους τομείς, όπως η καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων αλλά και η συντήρηση αθλητικών υποδομών όπως οι εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, το οποίο και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πατρέων.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία αθλητών για την «αθλιότητα που επικρατεί στα αποχωρητήρια του Σταδίου με κίνδυνο την υγεία ακόμα και μικρών παιδιών που αθλούνται στο στάδιο καθώς όπως επισημαίνεται στον χώρο δεν υπάρχει ούτε μια καθαρίστρια»

Στην περίπτωση που το έχουν ξεχάσει, να τους υπενθυμίσουμε πως στην πλειοψηφία τους είναι οι ίδιο άνθρωποι που πριν από τρία χρόνια τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας τους Δημοτική Αρχή, έχοντας πειστεί από τις προεκλογικές εξαγγελίες για μια ανθρώπινη Πάτρα με σεβασμό στον πολίτη…!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ