2014-01-23 16:49:04
Φωτογραφία για Σαμαραίικα: Το Βατοπαίδι της Στροφυλιάς
Σε γόρδιο δεσμό έχουν εξελιχθεί τα Σαμαραίικα, η έκταση των 600 -και κατ΄ άλλους 800- στρεμμάτων που βρίσκονται μέσα στην καρδιά του δάσους της Στροφuλιάς, και τα οποία έχουν αποψιλωθεί από καταπατητές, που εμφανίζονται ως νόμιμοι κάτοχοι της γης, για την οποία μάλιστα έχουν καταθέσει και έγγραφα στο Κτηματολόγιο.

Έγγραφα που όλες οι υπηρεσίες -της παλαιάς κρατικής Περιφέρειας, και μετά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ- τα έχουν χαρακτηρίσει άκυρα, χωρίς ωστόσο να έχουν κάνει ενστάσεις στο Κτηματολόγιο ζητώντας να μην κατοχυρωθούν υπέρ των καταπατητών της περιοχής.

ΑΛΛΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

«Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δεν μπόρεσα να λύσω στο διάστημα που ήμουν στη ΔΕΠΙΝ, και θα ενημερώσω τον διάδοχό μου Γ. Διδασκάλου» είπε χθες στην «Πελοπόννησο» ο απερχόμενος γγ Μανώλης Αγγελάκας, προσθέτοντας πως ο ίδιος έκανε δύο συσκέψεις για το θέμα αυτό, και μία αυτοψία μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες στην επίμαχη περιοχή.


«Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι άνθρωποι αυτοί αλλού μένουν, αλλού δουλεύουν και αλλού πληρώνουν τη ΔΕΗ, την εφορία κ.λπ. Ετσι δημιουργείται σύγχυση, δεδομένου ότι συναλλάσσονται με υπηρεσίες και στους δύο νομούς, οι οποίες όμως δεν επικοινωνούν μεταξύ τους» σημείωσε ο Μανώλης Αγγελάκας.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ... ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ

Ο ίδιος έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητώντας να ενημερωθεί εάν υπάρχει ενδεχόμενο να μην ισχύσουν τα Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής, που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Νομού Αχαΐας στην περίπτωση που η δικαιοδοσία για την επίμαχη περιοχή που σήμερα ανήκει στο Δασαρχείο Πατρών περάσει στο Δασαρχείο Αμαλιάδος. Ως τώρα όμως, όπως είπε ο Μαν. Αγγελάκας, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν έχει αποφανθεί και δεν έχει δώσει απάντηση.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ;

Βέβαια το ζήτημα είναι γιατί να περάσει η δικαιοδοσία στο Δασαρχείο Αμαλιάδος αφού το θέμα έχει λυθεί οριστικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 2474/2009 απόφαση του γνωμοδότησε ότι τα Σαμαραίικα -έκτασης 600 στρεμμάτων- ανήκουν στον Νομό Αχαΐας και ότι είναι δασική έκταση.

Η κωλυσιεργία των υπηρεσιών, την οποία κατήγγειλε με τη χθεσινή του επιστολή ο δασολόγος Ηλίας Ντρες, και η αδυναμία της διοίκησης να κόψει τον γόρδιο δεσμό και να δώσει οριστική απάντηση στο θέμα της καταπατημένης περιοχής, που φέρεται ότι σύντομα θα περάσει σε ιδιώτες επενδυτές, αφού βρίσκεται στην καρδιά μιας πανέμορφης περιοχής, ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ των καταπατητών, οι οποίοι με την πάροδο των χρόνων ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ