2014-01-23 17:09:06
Φωτογραφία για Hands free και οδήγηση: Πόσο επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός;
Μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι οι συσκευές τύπου hands free είναι σαφώς καλύτερες από το να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο ενώ οδηγούμε, αλλά μάλλον ούτε αυτή είναι καλή λύση Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ υποστηρίζει ότι οι δύο αυτές επιλογές έχουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα στον τομέα της απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη, η οποία παρακολούθησε τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την ικανότητα οδήγησης των συμμετεχόντων, έδειξε πτώση των επιδόσεων των οδηγών κατά 37%, στην περίπτωση της χρήσης του hands free.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι οδηγοί παρέβλεψαν αρκετούς κινδύνους και δε σταμάτησαν στις πινακίδες του στοπ κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ενώ μιλούσαν με το hands free.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν βέβαια, ότι το να μιλά ο οδηγός σε hands free είναι εντελώς διαφορετικό από μία συζήτηση με τον συνεπιβάτη καθώς αυτός μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει, όταν εντοπίσει έναν ενδεχόμενο κίνδυνο, μία διασταύρωση ή μία πινακίδα άξια προσοχής στο δρόμο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ