2014-01-23 18:33:08
Φωτογραφία για Ημερίδα ευαισθητοποίησης των γονέων στο πλαισίου του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio
Ημερίδα ευαισθητοποίησης των γονέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius Regio 2013/2015 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Θεματικά η ημερίδα έδωσε μια εικόνα και έθεσε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Ασμακλή, η αντιπρόεδρος Παρασκευή Κράλλη ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βασίλης Στέφας και ο γεγικός γραμματέας Μάνος Χρυσός. Ένα σύντομο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης και αποχώρησαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής ΔΔΕ Β Αθήνας Αθανάσιος Φαλούκας.

Ακολούθησε η ομιλία του Παναγιώτη Μανούρη, διευθύνοντα συμβούλου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με το ρόλο του θεσμού των «Σχολών Γονέων» στην οικογένεια. Όπως είπε ο κύριο Μανούρης άργησαν να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά που διανύουμε αλλά αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Όπως είπε είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας καθοδήγησης των γονέων στον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων που προκύπτουν.


Ακολούθησε χορευτικό δρώμενο από ομάδα μαθητριών μοντέρνου χορού του πολιτιστικού προγράμματος F.G.Lorca από το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων. Το δρώμενο είχε τον τίτλο «Η κίνηση και ο χορός καλλιεργούν την ψυχή, αποτρέπουν τη βία» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευαγγελία Συρμά. Την επιμέλεια της χορογραφίας είχε η εκπαιδευτικός Φωτεινή Γριτσοπούλου.

Η συντοντίστρια του προγράμματος Comenius Regio της ΔΔΕ Β’ Αθήνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ως γέφυρα επικοινωνίας γονέων εκπαιδευτικών και μαθητών, ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις του 3ου ΓΕΛ το σχολικό έτος 2013 -1014. Η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Δάρα μίλησε για το επίκειρο θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού και ο ιατρός, υπέυθυνος της γραμμής βοήθειας της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός σύμβουλος των Σχολών Γονέων και συντονιστής του προγράμματος Αριάδνη Γιώργος Κορμάς, μίλησε για τη σχολική βία και οικογένεια και την πρόληψη μέσα στο σχολείο.

Ακολούθησε ζωηρή διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα με συμμετοχή των γονέων που παρακολούθησαν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ