2014-01-23 22:07:37
Φωτογραφία για ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 85-71
Μετά από 13 σερί νίκες στη φετινή Euroleague (και 31 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις), η Ρεάλ γνώρισε στη Μόσχα την πρώτη φετινή της ήττα (85-71) από την παθιασμένη ΤΣΣΚΑ.

Μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει κάποιο πραγματικά δύσκολο ματς. Είχε 13/13, έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά δεν είχε δοκιμαστεί απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους. Ολα αυτά άλλαξαν για τη Ρεάλ στη Μόσχα.

Οι Μαδριλένοι έκαναν το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι στο ματς που όλος ο κόσμος είχε στρέψει την προσοχή του. Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν απογοητευτικός, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Γιάννης Μπουρούσης το ίδιο και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε μείνει να παλεύει μόνος εναντίον όλων, με τον Σέρχιο Γιουλ να του δίνει ανά διαστήματα βοήθειες.

Οι Μοσχοβίτες, από την πλευρά τους, είχαν τον Νέναντ Κρστιτς σε μεγάλη βραδιά, οι Βοροντσέβιτς - Μίτσοβ - Χριάπα ακολούθησαν σε απόδοση και όλοι μαζί κάλυψαν τις απουσίες των τραυματιών Χάινς - Ουίμς στο πιο μεγάλο ματς της φετινής σεζόν. Είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τη νίκη, μαζί με μια καλή διαφορά που ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο της στη συνέχεια.


Το ντέρμπι της Μόσχας είχε βέβαια και αρκετή ένταση στο τέλος, με τον Μπουρούση να έχει φιλονικία με τον Κρστιτς, τον Ροντρίγκεθ να αποχωρεί με ντισκαλιφιέ έπειτα από ένα μικροεπεισόδιο με τον Τεόντοσιτς και τους Μαδριλένους να δείχνουν εκνευρισμένοι από τον συνδυασμό ήττας-μέτριας εμφάνισης-σκληρής αντιμετώπισης από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Συμβαίνουν, πάντως, αυτά σε αγώνες αυτής της κρισιμότητας.

Ο αγώνας

Μπορεί οι άμυνες να είχαν τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως όλα άλλαξαν όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό μέσα από τα άστοχα σουτ των αντιπάλων τους. Ο Βορόντσεβιτς και ο Φριτζόν πέτυχαν σουτ από την περιφέρεια για το 14-6, ο Τεόντοσιτς μοίραζε παιχνίδι, η διαφορά έφτασε στους 15 (23-8) με τρίποντο στον αιφνιδιασμό (!) από τον Μίτσοβ και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 23-10 με τους Ρώσους να διαλύουν τη Ρεάλ.

Ο Μεσίνα ίσως περίμενε αυτή την εμφάνιση. Ο κόσμος, πάντως, είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα, ειδικά όταν οι Βοροντσέβιτς - Τζάκσον πέτυχαν από ένα τρίποντο για το 33-18 και οι Πάργκο - Κρστιτς από ένα καλάθι για το 37-18. Κι εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν ανάποδα για τη Ρεάλ, ο Ροντρίγκεθ σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του. Πέτυχε διαδοχικά σουτ από τα 6μ.75 για να δώσει ανάσες, πριν ο Μίροτιτς γράψει το 40-30 του ημιχρόνου.

Το ξέσπασμα που όλοι περίμεναν από τους Μαδριλένους, ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν έτρεξαν ένα μικρό σερί 0-7 για το 40-37. Παρόλα αυτά, η παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν τρόμαξαν. Απάντησαν με ένα δικό τους καλό διάστημα και με τον Κρστιτς να "φορτώνει" το αντίπαλο καλάθι με διαδοχικά εύστοχα σουτ, "έχτισαν" και πάλι ένα προβάδισμα 10 πόντων (56-46), το οποίο έκλεισε στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-55).

Το σκορ άφηνε υποσχέσεις για "θρίλερ", όμως η ΤΣΣΚΑ δεν είχε διάθεση για... άγριες καταστάσεις. Ο Ροντρίγκεθ προσπάθησε να κάνει τα πάντα, αλλά δεν είχε στηρίγματα δίπλα του, ο Λάσο επέμεινε στον κακό Ρέγιες και το πλήρωσε. Ο Μίτσοβ έβαλε δυο διαδοχικά τρίποντα για το 72-61 στο 35' και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν, καθώς οι παίκτες της Ρεάλ εκνευρίστηκαν και έχασαν οριστικά τις ελπίδες τους για ανατροπή.

* Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Μιχαήλ Προχόροφ. Ο Ρώσος μεγιστάνας ήταν επί σειρά ετών βασικός χρηματοδότης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν αγοράσει τους Brooklyn Nets και μπει στην αμερικανική αγορά.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήρε Σαλάχ η Τσέλσι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήρε Σαλάχ η Τσέλσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ