2014-01-23 23:14:42
Φωτογραφία για Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν Βελιγραδίου 88-67
Η Μακάμπι μοιάζει ασταμάτητη καθώς κέρδισε με 88-67 την Παρτίζαν και έμεινε αήττητη στο ΤΟΡ 16, όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη των Iσραηλινών.

Με το καλημέρα η Μακάμπι έδειξε τις διαθέσεις της και δεν άφησε περιθώρια στην Παρτίζαν να αμφισβητήσει ποιος είναι το αφεντικό. Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν με 88-67 παίρνοντας την όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη τους και τέταρτη στη φάση του ΤΟΡ 16. Κορυφαίος για την ομάδα του Μπλατ ήταν ο Άλεξ Τάιους που έκανε πράγματα και θαύματα σταματώντας στους 16 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ!

Ο αγώνας

Ως συνήθως καταθέτοντας μεγάλη ενέργεια στο παρκέ ξεκίνησε τον αγώνα η Παρτίζαν που άντεξε στην πίεση της Μακάμπι (6-6 στο 5'). Καλές άμυνες, αστοχία και λάθη στοίχισαν επιθετικά στις δύο ομάδες που έμειναν σε χαμηλό σκορ (10-9 στο 7'). Χτυπώντας στον αιφνιδιασμό οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 κλείνοντας το δεκάλεπτο όντας μπροστά με 20-11 (10').


Οι παίκτες του Μπλατ έβρισκαν ρυθμό και με επιθετικό πλουραλισμό και αλτρουισμό (8 ασίστ έναντι 1) που συνδυάστηκε με δίλεπτη αφλογιστία των Σέρβων η περίοδος ξεκίνησε με σερί 7-0 (27-11 στο 12'). Ο Κίνσεϊ και ο Λοβέρν έδωσαν τέλος στο νεκρό επιθετικά διάστημα της ομάδας τους, όμως η Μακάμπι είχε βρει την κερκόπορτα και με μπροστάρηδες τους Ράις, Χίκμαν και Τάιους δεν σκόπευε να δώσει ελπίδες (36-15 στο 16'). Η άμυνα των Σέρβων είχε σοβαρό πρόβλημα, ενώ και η επίθεση δεν πήγαινε πίσω οπότε το 47-19 του ημιχρόνου δεν μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη. Η Μακάμπι μέσα σε ένα δεκάλεπτο σημείωσε 27 πόντους και δέχτηκε μόλις 8!

Η διαφορά είχε εδραιωθεί πάνω από τους 20 και η Μακάμπι δεν σκόπευε να δώσει ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Με τον Άλεξ Τάιους να πετυχαίνει όλους τους πόντους των ισραηλινών και τον Μπογκντάνοβιτς να προσπαθεί να απαντήσει οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 53-30 (στο 23'). Το 68-47 που ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να αμφισβητηθεί ο τελικός νικητής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι ήταν σοβαρή έκανε ό,τι έπρεπε για να μην κινδυνεύσει ούτε το ροζ φύλλο αλλά ούτε και η διαφορά. Ο φωτεινός πίνακας έδειξε τελικά 88-67.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ