2014-01-25 22:09:22
Φωτογραφία για 3η σερί νίκη ο Παναθηναϊκός,1-0 τον Πλατανιά
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά χάρη σε γκολ του Αμπέντ και επικράτησε δίκαια. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν αρκετά καλά στο πρώτο μέρος αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί. "Έπνιξε" πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού ο Σιδηρόπουλος.

Το τρία στα τρία για πρώτη φορά την φετινή σεζόν πέτυχε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη σε γκολ του Αμπέντ.

Οι πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ αλλά κατάφεραν με τον Αλγερινό να προηγηθούν.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους και απείλησε περισσότερο από ότι στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας γκολ που δεν χάνονται. Το τριφύλλι διατηρήθηκε έτσι στην τέταρτη θέση ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Βέροια την περασμένη αγωνιστική χρησιμοποιώντας τον Τριανταφυλλόπουλο αντί του Κουτρουμπή και τον Αμπέντ αντί του Ατζαγκούν. Διατήρησε όμως το ίδιο σχήμα.


Από την άλλη ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με άκρως επιθετικό σχήμα και με σκοπό να παίξει για την νίκη και όχι να κλειστεί πίσω. Κάτι το οποίο φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο από το γεγονός ότι η ομάδα των Χανιών έπαιξε στα ίσια το ματς και έχασε σωρεία ευκαιριών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασίου με τις αλλαγές του έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Παναθηναϊκού και παράλληλα απείλησε περισσότερο την αντίπαλη εστία με βασικό πρωταγωνιστή τον Αμπέντ που έχασε τουλάχιστον δυο ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός (57' Μπαϊράμι), Πράνιτς, Αμπέντ, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ, Ζέκα.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φαίσκα, Τετέ, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (78' Σιώπης), Γουνδουλάκης (85' Σιαλμάς),  Φερνάντες, Κατάι (71' Μπέλιτς), Τόρες, Βλαχοδήμος

Γκολ: 40' Αμπέντ.

Κίτρινες κάρτες: 50' Λαγός, 66' Τριανταφυλλόπουλος, 90' Μπέργκ/9' Καζναφέρης, 47' Βλαχοδήμος, 69' Φαίσκα, 87' Σιώπης

Κόκκινες κάρτες: 83' Βλαχοδήμος (δεύτερη κίτρινη) 

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να απειλήσει πρώτη μέσω στημένων φάσεων αλλά δυο κόρνερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 25' όταν ο Πράνιτς ύστερα από απόκρουση του Γεωργαλίδη έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε με την μια το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 32' ο Τριανταφυλλόπουλος δεν υπολόγισε σωστά, έκανε λάθος κοντρόλ, με τον Τόρες να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά ο Καπίνο είχε βγει γρήγορα και με τα πόδια έδιωξε το σουτ του επιθετικού του Πλατανιά.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Κάται από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά ο Καπίνο την βρήκε ασθενώς αλλά κατάφερε να της αλλάξει πορεία και να την βγάλει σε κόρνερ.

Γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 40' να ανοίξει πρώτος το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Νάνο από τα αριστερά είδε την κίνηση του Κλωναρίδη και του πέρασε την μπάλα, ο επιθετικός των πράσινων την γύρισε παράλληλα προς το τέρμα ο Γιωργαλίδης την έδιωξε αλλά ο Αμπέντ πήγε προς την πορεία της και με δυνατό σουτ σκόραρε για το τριφύλλι.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 43' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Πράνιτς έκανε λάθος πάσα ο Κάται βγήκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά και πάλι ο Καπίνο έδιωξε με τα πόδια.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους αλλά ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ανάλογος του πρώτου ημιχρόνου με αρκετά φάουλ και κάρτες.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 56' με την κίνηση και το σουτ του Κλωναρίδη από τα αριστερά και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει.

Στο 62' ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια και δεξιά και προσπάθησε με σέντρα σουτ να απειλήσει τη εστία του Πλατανιά αλλά ο Γιωργαλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Πλατανιάς απείλησε στο 64' όταν ο Ινκούμ από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.

Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι ο Σιδηρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε καλύτερα τους χώρους και δεν έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να απειλεί όπως στο πρώτο μέρος. Στο 70' μάλιστα από καλή θέση ο Αμπέντ σούταρε στα πουλιά.

Στο 81' ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Φαϊσκά αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε το καθαρό πέναλτι.

Κλασικές ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Αμπέντ άλλαξε με τον Καρέλη που του την γύρισε και πάλι αλλά το πλασέ του Αμπέντ έφυγε μόλις έξω.

Στο επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος συνέχισε από καθαρή θέση οφσάιντ την φάση με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 84' όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή την γύρισε στον Αμπέντ αλλά ο σκόρερ των πράσινων σούταρε πάνω στον Γιωργαλίδη.

Ο MVP της αναμέτρησης

Τον τίτλο του MVP μοιράζονται κάλλιστα για τον Παναθηναϊκό οι Στέφανος Καπίνο και Μεχτί Αμπέντ. Ο γκολκίπερ των πράσινων επενέβη σωτήρια 3-4 φορές στην διάρκεια του πρώτου μέρους ενώ ο Γαλλοαλγερινός ήταν εκεί στην φάση του γκολ και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα αν ήταν πιο ψύχραιμος στο δεύτερο μέρος.

Η απογοήτευση

Με διαφορά ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο επιθετικός του Πλατανιά δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του ενώ την άφησε με 10 παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά λόγω μιας κίτρινης κάρτας που δέχτηκε καθαρά από βλακεία του. Στέρησε έτσι από την ομάδα του την ευκαιρία να διεκδικήσει στα ίσια την ισοφάριση.

Στατιστικά Αγώνα1Goal00Ασίστ010Τελικές Προσπάθειες116Σουτ εντός μεγάλης περιοχής53Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής41Κεφαλιές26Αποκρούσεις510Επεμβάσεις2619Κλεψίματα1412Φάουλ90Οφσάιντ48Κόρνερ446Λάθη534/30Γεμίσματα6/18

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ