2014-01-25 23:12:12
Φωτογραφία για ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ Unicef Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ... «Ο ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ!»
Ο Ολυμπιακός ένωσε ξανά την φωνή του με εκείνη της Unicef στη μάχη κατά του υποσιτισμού των παιδιών.

Αναλυτικά το μήνυμα που ανέβηκε στην επίσημη ερυθρόλευκη σελίδα στο Facebook σημειώνει τα εξής:

«Ο υποσιτισμός μπορεί να νικηθεί! Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα:

- Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερους από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών που πεθαίνουν από πνευμονία, διάρροια και άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει αν δεν ήταν υποσιτισμένα.

- Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά - αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

- Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.


Η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και πείνας αποτελούν κορυφαία παγκόσμια προτεραιότητα.

Ο πρώτος αναπτυξιακός στόχος της χιλιετίας απαιτεί:

- Μείωση στο μισό, μεταξύ 1990 και 2015, του ποσοστού των ανθρώπων των οποίων το εισόδημα είναι μικρότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

- Πλήρη παραγωγική απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία για όλους, συμπεριλαμβανόμενων των γυναικών και των νέων.

- Μείωση στο μισό, μεταξύ 1990 και 2015, του ποσοστού των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα». Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός διαδίδει την προσπάθεια της Unicef. Στέκεται έτσι αρωγός στα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ