2014-01-26 15:00:03
Φωτογραφία για Μόνο ένα από 11 μικρά οχήματα πέρασε το crash test του IIHS
Τι δείχνουν οι απαιτητικές εξετάσεις του ινστιτούτου για τα minicars που κυκλοφορούν

Τα μικρότερα αυτοκίνητα στον δρόμο φαίνεται ότι εγκυμονούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύφθηκε σήμερα.

Μόνο ένα από τα έντεκα μικρά αυτοκίνητα πόλης πέρασε με επιτυχία το crash test του «Insurance Institute for Highway Safety's». Στο συγκεκριμένο τεστ, το όχημα χτυπούσε μπαριέρες με ταχύτητα 65 χλμ/ώρα. Το τεστ προσομοιώνει την μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα ή τη σύγκρουση σε μία κολόνα ή δέντρο από τη μεριά του οδηγού.

Την χειρότερη βαθμολογία στο τεστ πήρε το Honda Fit μαζί με άλλα 5 μοντέλα. Όλα τα άλλα μοντέλα, εκτός από ένα, πέρασαν το απαιτητικό τεστ οριακά!

Μόνο ένα αυτοκίνητο από τα μοντέλα του 2013-2014 χαρακτηρίστηκε «αποδεκτό», το Chevrolet Spark. Αυτό το όχημα κέρδισε και την ονομασία «IIHS Top Safety Pick designation».

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, Joe Nolan, δήλωσε: «Τα μικρά, ελαφριά οχήματα έχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την ασφάλεια».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, Russ Rader, δήλωσε ότι τα οχήματα μπορούν να επανασχεδιαστούν και να συμμετέχουν εκ νέου στα τεστ.

Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 26/1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 26/1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ