2014-01-26 17:14:06
Φωτογραφία για ΗΤΑΝ... ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΛΑΝΙΝΙΤΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Ζόραν Πλάνινιτς μίλησε αποκλειστικά στο Euroleague Greece για το απίστευτο καλάθι που σημείωσε! Τα νεύρα που προηγήθηκαν, το "πάγωμα" που ακολούθησε και τέλος η απόλυτη αποθέωση.

Αναλυτικά:

Η Αναντόλου Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου αντιμετώπιζε προχθές (24/1) την Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Top-16 της Euroleague. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν περίμενε το φινάλε του αγώνα. Ένα τέλος που έγραψε ο Ζόραν Πλάνινιτς ίσως με το buzzer beater της δεκαετίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κροάτης γκαρντ με ένα καλάθι από την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη έδωσε στην Εφές την πρώτη της νίκη στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης με 61-60 και στη συνέχεια χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Ο Πλάνινιτς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πώς έχει ευστοχήσει ξανά σε ένα τέτοιο σουτ. Και είναι αλήθεια, καθώς έβαλε ένα ακόμα απίθανο τρίποντο σε παιχνίδι των Νετς με τους Γιούτα στο ΝΒΑ.


Ο Ζόραν Πλάνινιτς μίλησε για την τελευταία φάση του αγώνα κόντρα στους Ιταλούς στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας πώς ήταν θυμωμένος στο τέλος... "Ήμουν θυμωμένος στα τελευταία δευτερόλεπτα γιατί παρότι είχαμε περάσει μπροστά στο σκορ, στο τελευταίο δίλεπτο δεν παίζαμε όπως θέλαμε με αποτέλεσμα να περάσει η Μιλάνο μπροστά", ανέφερε αρχικά ο Κροάτης και πρόσθεσε:

"Μετά την άστοχη βολή πήρα τη μπάλα και την πέταξα προς το άλλο καλάθι με δύναμη. Την παρακολουθούσα και ξαφνικά την είδα να μπαίνει μέσα! Δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει, ήταν κάτι απίστευτο. Έμεινα και κοίταζα το καλάθι, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Μετά έπεσαν επάνω μου οι συμπαίκτες μου...".

"Παίζουμε καλύτερα με τον νέο κόουτς"

Στη συνέχεια ο Ζόραν Πλάνινιτς μίλησε για την εξέλιξη του αγώνα: "Ήταν μία νίκη που θέλαμε πολύ. Αυτό που μετράει είναι ότι καταφέραμε και την πήραμε. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έκρινε κάποιο τίτλο, αλλά δεν θα το ξεχάσω πραγματικά ποτέ. Αγωνιζόμαστε καλύτερα με τον νέο κόουτς και παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι σε κάθε ματς.

Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να ανεβάζουμε ρυθμό συνεχώς. Αυτό που έγινε χθες ήταν κάτι πολύ όμορφο, το χάρηκε και ο κόσμος πάρα πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που το μπάσκετ είναι τόσο όμορφο άθλημα. Μπορούν να γίνουν τα πάντα και ποτέ δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο μέχρι το τέλος του αγώνα".

Για την αλλαγή στον τρόπο που αγωνίζεται πλέον τα τελευταία χρόνια ανέφερε: "Όταν είσαι πιο νέος παίζεις περισσότερο με τα αθλητικά σου προσόντα. Πλέον έχω την εμπειρία και προσπαθώ πάντα να βοηθάω τους συμπαίκτες μου όσο περισσότερο μπορώ. Όπως κάνουν και εκείνοι, βέβαια. Όλοι πρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα σε κάθε αγώνα που δίνουμε".

Ο Πλάνινιτς σε κροατικά ΜΜΕ είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να παίζει μπάσκετ μόλις φτάσει τα 30. Πλησιάζει, βέβαια τα 32 και ακόμα συνεχίζει... "Είναι αλήθεια. Όμως, απολαμβάνω αυτό που κάνω και δεν είναι εύκολο. Μου αρέσει να παίζω και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο μπορώ. Αυτή την στιγμή είναι στην Εφές και περνάω πολύ καλά".

Τέλος, σε ερώτηση για τους φετινούς στόχους της Εφές ανέφερε: "Πιστεύω ότι στην Euroleague δεν έχουμε την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Όλα, όμως είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στο τουρκικό πρωτάθλημα, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, όπως η Μπάβιτ, η Γαλατάσαραϊ ή η Φενέρμπαχτσε, αλλά είναι ακόμα νωρίς. Στοχεύουμε πάντα στην κορυφή".

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ