2014-01-26 18:11:45
Φωτογραφία για Άκης Τσελέντης : Εκτιμώ πως ήταν ο κύριος σεισμός – Είχαμε σήματα εδώ και δύο μήνες στο σταθμό της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο
Την εκτίμηση πως ο σεισμός των 6 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός διατύπωσε μιλώντας... στους patastimes o καθηγητής σεισμολογία τους Πανεπιστημίου Πατρών και συνεργάτης της ομάδας ΒΑΝ Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε πως ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο είχε λάβει σήματα για μεγάλο σεισμό στην περιοχή εδώ και δυο μήνες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ευτυχώς που έγινε και ήταν 6 Ρίχτερ». Ο καθηγητής σεισμολογίας μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο πρόσθεσε πως «είναι ευτύχημα που είναι καλά δομημένο το νησί, αλλιώς θα είχαμε τραγωδία». Οι ζημιές τόνισε ο κ. Τσελέντης είναι ιδιαίτερα μεγάλες ενώ επί τόπου σπεύδει με ελικόπτερο για την ομάδα ΒΑΝ ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ανέφερε στους patrastimes. Ο κ. Τσελέντης είχε ο ίδιος τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη και με τον κ. Μιχελάκη ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την εγκαταλείψη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ