2014-01-27 06:05:08
Φωτογραφία για Άκης Τσελέντης: Όπως όλα δείχνουν ήταν ο κύριος σεισμός - Υπήρχαν ενδείξεις για ισχυρή δόνηση
«Εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί είχαμε ηλεκτρικά σήματα από το σταθμό του δικτύου ΒΑΝ στον Πύργο το τελευταίο διάστημα τα οποία, μάλιστα, έδειχαν μεγάλο σεισμό, όχι, όμως, πάνω από 6 Ρίχτερ. Άρα θεωρώ ότι το τα 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν στο νησί καθώς εγκατέστησε τέσσερις νέους σεισμογράφους στην περιοχή.

Ήδη, έχουν σημειώθει τουλάχιστον έξι μετασεισμοί μεγέθους 4,4 - 4,2 - 3,9 - 3,7 - 4,1 - 3,8 - 4,7 και 4,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απόφαση που λήφθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: 6 Ρίχτερ ο πρώτος σεισμός, 4,4 Ρίχτερ ο δεύτερος με επίκεντρο την Κεφαλλονιά - Τί λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ