2014-01-27 09:11:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Έξτρα μάρτυρες καλούνται στη δίκη για απάτη με κατηγορούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς του Πύργου
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, η εξέταση των 55 μαρτύρων του κατηγορητηρίου της υπόθεσης στην οποία κατηγορούνται γνωστός παθολόγος του Πύργου, η γραμματέας του και δύο φαρμακοποιοί από την πρωτεύουσα της Ηλείας, για απάτη σε βάρος τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φέρεται να συνταγογραφούσε αντικαρκινικά φάρμακα σε αποκόμματα βιβλιαρίων ασφαλισμένων, τα οποία αφαιρούσε. Στη συνέχεια, βάσει πάντα του κατηγορητηρίου, πήγαινε τις συνταγές στα φαρμακεία που συμμετείχαν στην απάτη και μοιράζονταν τα χρήματα.

Ήδη, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαν εξεταστεί από το δικαστήριο οι πρώτοι 16 μάρτυρες, ενώ την Τρίτη απάντησαν στις ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης και όσοι (σχεδόν οι μισοί) από τους υπόλοιπους προσήλθαν.

Οι μάρτυρες, που είναι όλοι τους ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ, του ΤΥΔΚ και του ΙΚΑ, κατέθεσαν στο σύνολό τους ότι ποτέ δεν παρέδωσαν το βιβλιάριο στους συγκεκριμένους φαρμακοποιούς κι ότι δεν γνωρίζουν το γιατρό. Όπως είπαν, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μόνο όταν ειδοποιήθηκαν από τα ταμεία τους, επειδή έλειπαν ένα ή δύο στελέχη από το βιβλιάριο του καθενός.


"Πινγκ-πονγκ" ευθυνών

Από την πλευρά τους, τόσο η γραμματέας όσο και ο γιατρός επιχειρούν να μετακυλίσουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες τους, αφού ο καθένας τους υποστηρίζει ότι ο άλλος αφαίρεσε τα στελέχη που λείπουν από τα βιβλιάρια.

Όσο για τους δύο φαρμακοποιούς, αυτοί βρίσκονται σε ακόμη δυσχερέστερη θέση, από τη στιγμή που όλες τις συνταγές τις εκτέλεσαν χωρίς να υπάρχουν υπογραφές των ασφαλισμένων, οπότε οι ευθύνες τους είναι αυταπόδεικτες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια

Την Τρίτη, πάντως, από την πρόοδο της διαδικασίας ανέκυψε η ανάγκη εξέτασης πέντε νέων μαρτύρων, που εκτιμάται ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο φαρμακοποιούς, που αντιμετώπιζαν πλημμεληματικές κατηγορίες για την ίδια υπόθεση, για τις οποίες έχουν ήδη δικαστεί στον Πύργο κι έχουν αθωωθεί, για τον Προϊστάμενο Υπηρεσιών Ελέγχου του ΟΓΑ και για δύο υπαλλήλους της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ.

Όσο για την επόμενη δικάσιμο, ορίστηκε για τις 3 Φεβρουαρίου και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς υπενθυμίζεται ότι το ύψος των χρημάτων που αποδόθηκαν από τον ΟΓΑ, τον ΟΠΑΔ, το ΤΥΔΚ και το ΙΚΑ ανέρχεται συνολικά σε 800.000 ευρώ, σύμφωνα με τα πορίσματα των υπαλλήλων που διενήργησαν τους σχετικούς ελέγχους

Πηγή: attacktv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ