2014-01-27 11:18:55
Φωτογραφία για Προ των πυλών των Σερρών τα τρακτέρ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που στην Βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για το νέο πλαίσιο που θα διέπει σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων, ρύθμισης δανείων κ.ά.

Στις Σέρρες σημείο συνάντησης είναι η πλατεία του Μητρουσίου, όπου και θα παραταχθούν οι αγρότες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούρα.

Ο τελευταίος ανέφερε στο ΣΚΑΙ ότι στόχος είναι οι αγρότες του νομού να συμμετέχουν και στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση της ΑGROTICA, το ερχόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες προωθούν μία σειρά αιτημάτων, με πιο «καυτό» αυτό για την μη ψήφιση του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων.

Στην Αθήνα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ολοκληρώνεται σήμερα, με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για αργά το βράδυ, η συζήτηση για το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης:


ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων των αγροτών προς την ΑΤΕ,

το Μητρώο Αγροτών - Μητρώο Αρχηγών Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων: Θέσπιση κριτηρίων εισοδηματικών και ασφαλιστικών για την έννοια του κατ' επάγγελμα αγρότη και της έννοιας του ενεργού αγρότη,

τις Αγορές Παραγωγών με στόχο την μείωση του χάσματος μεταξύ της τιμής παραγωγής και της τιμής διάθεσης των αγροτικών προϊόντων,

τα Πολυλειτουργικά αγροκτήματα: Οριοθέτηση και διάκριση των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων

τους Κτηνίατρους εκτροφής:

τα Κτηνοτροφικά πάρκα και ζώνες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας κ.α.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ