2014-01-27 12:07:07
Φωτογραφία για Στη Βέρνη για τις ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες ο Μαυραγάνης
Δεν θα ξεπεράσουν τελικά τα 700 με 800 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα οι αναμενόμενες εισπράξεις από τη συμφωνία Αθήνας – Βέρνης για τη φοροδιαφυγή.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μεταβαίνει εντός της ημέρας στην ελβετική πρωτεύουσα προκειμένου να προχωρήσει στις συζητήσεις για τη συμφωνία των δύο χωρών για τη φορολόγηση καταθέσεων ελλήνων πολιτών στη χώρα.

Οι τελικές υπογραφές αναμένονται να μπουν κατά την επίσημη επίσκεψη της ελβετίδας υπουργού Οικονομικών Εβελίνε Βίντμερ - Σλουμπφ στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, με τον πήχη ωστόσο των προσδοκιών για τις εισπράξεις από τη συμφωνία να υποχωρεί αρκετά χαμηλά.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ επιθυμεί την εναρμόνιση της φορολόγησης των κερδών που προκύπτουν από τις αποταμιεύσεις αλλά και την ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για τις ροές κεφαλαίων, και το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει την ελληνική προεδρεία της ΕΕ και θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα εξετάσει ο έλληνας υφυπουργός Οικονομικών με τις ελληνικές αρχές.


Γερμανικά ΜΜΕ, όπως η Der Standard, τους προηγούμενους μήνες έκαναν λόγο για καταθέσεις Ελλήνων ύψους περίπου 200 δισ. ευρώ τράπεζες της Ελβετίας.

Την Κυριακή κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διέψευσαν δημοσίευμα της ιστοσελίδας FinanzNachrichten.de, σύμφωνα με το οποίο η κ. Βίντμερ- Σλουμπφ δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ότι Αθήνα και Βέρνη δεν πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία για το εν λόγω θέμα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ