2014-01-27 13:07:09
Φωτογραφία για «Ημέρα (δεξιάς) οργής» κατά του Ολάντ, διαδήλωση με δεκάδες συλλήψεις
Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Παρίσι εναντίον της πολιτικής του γάλλου προέδρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα περίπου... 50 κυρίως δεξιών οργανώσεων για «ημέρα της οργής».

Η διαδήλωση κατέληξε σε ένταση με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 250 συλλήψεις και μιλά για 19 τραυματισμένους αστυνομικούς, η κατάσταση ενός εκ των οποίων κρίνεται «ενδεχομένως σοβαρή».

Στη διαδήλωση είχαν καλέσει περίπου 50 ομάδες σε αντίδραση, όπως ανέφερε το κάλεσμα, στη «φοροκαταιγίδα, την φτώχεια, την ανεργία, τη χρεοκοπία της εκπαίδευσης, την καταστροφή της οικογένειας, την περιφρόνηση της γαλλικής ταυτότητας, τις παραβιάσει των ελευθεριών και την άρνηση της δημοκρατίας».

Ανάμεσα στις ομάδες που προσυπέγραφαν το προσκλητήριο βρίσκονταν θρησκευτικές ομάδες, κινήματα εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων και κινήματα υποστήριξης στον κωμικό Ντιεντονέ -παράσταση του οποίου είχε επικριθεί ως αντισημιτική.


Η διαδήλωση συγκέντρωσε σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 17.000. Οι διοργανωτές μιλούν για 160.000 συμμετέχοντες.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τη Βαστίλλη και έφτασε στο Λεζ Ανβαλίντ. Όπως αναφέρει η Le Monde στο τέλος της διάφοροι ομιλητές ανέβηκαν στο βάθρο με ομιλίες που στρέφονταν εναντίον του Ολάντ, του υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ, της υπουργού Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά, του «λόμπι των ομοφυλόφιλων», της Λεονάρντα (η έφηβη Ρομά μαθήτρια που είχε απελαθεί), των «μασόνων» και της «ολιγαρχίας».

Εκτός από την ένταση με την αστυνομία, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα με τις Femen. Σε αντίδραση για την πορεία, δύο νεαρές της φεμινιστικής ομάδας εμφανίστηκαν και έβγαλαν τα ρούχα τους, έχοντας γράψει στο στήθος τους συνθήματα όπως «μάζωξη φασιστών».

Οι κοπέλες απομακρύνθηκαν από την αστυνομία ενώ μέλη της διαδήλωσης τους φώναζαν οργισμένα.
news.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ